Rețetă de tartă alsaciană cu păstrăv afumat
Timp de gătire: Mai mult de 60 minute Ingrediente (pentru 2 bucăți): Preparare Pregătirea aluatului: Cernem făina într-un castron mare și facem o adâncitură în mijloc. Sfărâmăm drojdia în aceasta, presărăm zahărul deasupra și amestecăm cu 50 ml de lapte călduț. Lăsăm compoziția la dospit, acoperită, pentru aproximativ 30 de minute într-un loc cald. Adăugăm 1/2 linguriță de sare, 4 linguri de ulei și restul de lapte în amestecul dospit. Frământăm până obținem un aluat elastic, pe care îl lăsăm să dospească încă 30 de minute. Prepararea legumelor: Spălăm și curățăm dovlecelul și ceapa. Tăiem dovlecelul și ceapa în felii subțiri. Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm restul de ulei de măsline. Punem legumele într-o tăviță de aluminiu și le preparăm la grill pentru aproximativ 10-15 minute. Asamblarea tartelor: Pe un blat de lucru presărat cu făină, întindem aluatul în două cercuri de aproximativ 28 cm diametru. Ungem fiecare cerc cu smântână. Cu ajutorul unei furculițe, rupem păstrăvul afumat în bucăți și le distribuim uniform peste aluatul uns cu smântână. Așezăm legumele grillate deasupra păstrăvului. Coacerea tartelor: Presărăm puțin mălai pe o piatră pentru copt pizza și așezăm tartele alsaciene pe aceasta, una câte una. Coacem tartele la grill pentru aproximativ 4-5 minute, până când aluatul devine crocant și ușor rumenit. Servirea: După ce scoatem tartele din cuptor, presărăm deasupra verdețurile tocate. Servim imediat, cât sunt încă calde, pentru a savura la maxim aroma ingredientelor proaspete. Această tartă alsaciană cu păstrăv afumat este o rețetă delicioasă și rafinată, perfectă pentru o masă deosebită. Aluatul crocant, legumele grillate și păstrăvul afumat se îmbină armonios, oferind un gust complex și savuros. Poftă bună!