Macrou cu rosii si usturoi la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg de macrou
  • 1 lamaie taiata felii
  • 300 ml de suc de rosii gros
  • 100-150 ml de apa
  • piper
  • cimbru
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare pentru reteta de Macrou cu rosii si usturoi la cuptor

Asezam pestele eviscerat in vasul pe care il vom pune la cuptor.

Adaugam frunza de dafin peste peste, o lingurita de sare cu varf, o lingurita de cimbru, un varf de lingurita de piper, usturoiul (eu l-am tait felii, dar il puteti pisa).

Turnam deasupra sucul de rosii si apa, apoi uniformizam putin pe deasupra folosind o lingura.

Asezam feliile de lamaie in tava, intre pesti.

In acest fel se poate gati orice fel de peste.

Daca tineti o dieta care nu permite piperul, nu-l folositi.

Daca vreti ca sosul sa fie mai picant, adaugati si boia de ardei iute sau cateva felii de ardei iute. Mmmmm ce bunatate!

Spre final puteti adauga 50 ml de vin alb sec, pentu un plus de savoare.

Punem tava la cuptor la o temperatura de 200-220 de grade Celsius, foc sus-jos la cuptoarele electrice, la cuptoarele pe gaz focul sa fie aproape maxim.

Mod de prezentare si servire

Se poate servi cald sau rece, cu mamaliguta sau paine proaspata, ca sa adunati tot sosul acela delicios.

Farfuriile raman perfect curate, e o bunatate pregatit in felul acesta. Si se face si foarte usor.

Pofta buna si spor la gatit delicios!

Scroll to Top