Raci fierti cu mujdei, reteta dobrogeana

Raci fierti cu mujdei, reteta dobrogeana, simpla, reteta veche, asa cum o pregatesc pescarii. Cum se pregatesc racii?

Ingrediente

  • 2 kg de raci
  • 1 lingura sare
  • apa

Mod de preparare pentru Raci fierti cu mujdei, reteta dobrogeana

Spalam racii foarte bine, sub jet de apa. Verificati fiecare piciorus, sa nu aiba gunoaie.

Punem 3 litri de apa la fiert, in care adaugam o lingura de sare.

Racii trebuie sa fie vii. Daca gasiti raci morti printre ei, e bine sa-i aruncati la gunoi, riscul este foarte mare. E la fel ca la midii, trebuie sa fie vii.

Ii punem la fiert in apa cu sare, cand clocoteste. Se fierb toti racii o data.

Adunam spuma de deasupra de cate ori este nevoie. Fierberea dureaza cam 10 minute.

Cand racii sunt fierti, ii punem intr-o alta oala.

Servim racii simpli, inmuind carnita in otet diluat cu putina zeama in care au fiert racii sau cu mujdei de usturoi, dupa dorinta. Tare bine merge alaturi un sarmuzac.

Sau se scoate carnea si se foloseste la alte retete. Acum, daca m-am intors in Romania, gasesc raci din belsug, asa ca voi mai gati si alte bunatati cu raci.

Cum mancam racii?

Rupem un cleste, apasam cu unghia si desfacem usor, apoi scoatem bucata de carne. Tragem coada in jos si spatele in sus, apoi apasam si se rupe coada.

Reteta este simpla, asa cum sunt retetele pescaresti: apa si sare la fiert, putin otet sau mujdei de usturoi cand se mananca. Simplu si atat de bun.

Scroll to Top