Bors de peste cu orez: un bors cu multe legume, cu orez, peste din belsug, un deliciu. Este preparat in mai multe zone ale tarii, o reteta simpla si gustoasa.
Ingrediente
- 2 kg de peste (cap si coada)
- bors
- o ceapa taiata cubulete
- o bucatica de ardei iute uscat
- 2 linguri de suc de rosii gros
- 50 g de orez spalat bine
- leustean verde
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- sare
Cum preparam reteta de bors de peste cu orez?
Punem la fiert 3 litri de apa, in care vom pune ceapa, ardeiul iute, morcovul. Mai puteti folosi si alte radacinoase: telina, patunjel, pastarnac.
Lasam zarzavatul sa fiarba, pana cand este bine patruns.
Cand legumele sunt fierte, adaugam orezul si acoperim oala cu un capac. Mai lasam totul sa fiarba inca 10-20 de minute.
Adaugam acum sare, cam o lingura rasa. Punem si bulionul.
Cand da totul in clocot, adaugam pestele. Lasam totul sa fiarba timp de 10 minute, apoi verificam pestele.
Adaugam borsul si lasam sa fiarba, pana cand pestele este fiert. Dupa ce da in clocot, gustam si vedem daca mai este nevoie de sare sau bors.
Cand si pestele este fiert, oprim focul si presaram verdeata deasupra.
Borsul de peste cu orez este gata. Avem un bors peste, din belsug, zeama cu multe legume si cu orez, un bors absolut minunat.