Monturi pentru pescuit

Monturi recomandate pentru săculetul si punga solubile

Culisantă, Elicopter, Plumb pierdut, Inline, toate aceste ansambluri de monturi se potrivesc cu saculetii solubili. Și posibilitățile de riguri sunt nelimitate, atât timp cat ne asigurăm că săculețul și cârligul sunt securizate. Montura și rigurile pentru saculeti țin de preferință voastră și de specificul lacului pe care îl pescuiți. Dar, ca un pont, exploatați proprietatea de anti-răsucire a săculețului și folosiți cu încrede riguri realizate din fire suple (superioare dpdv mecanica) care, fără PVA, sunt predispuse încurcării. Mare atenție, însă, la gramajul plumbului ales! El trebuie să se completeze cu greutatea săculețului, astfel încât să puteți încărca lanseta la capacitatea ei maximă. Punga solubilă este, însă, mai cu skepsis. Ansamblul care se potrivește cel mai bine este plumbul inline și rigurile scurte, mai ales dacă peștii din lacul pe care pescuim sunt fie apatici, fie extrem de precauți. Un rig din fir textil suplu și nu mai lung de 10 centimetri îl va taxa pe mustăciosul care va poposi în dreptul grămăjoarei noastre de nadă. Datorită acestor proprietăți, cârligul nostru se va întoarce în poziție de intepare la cea mai timidă aspirare, nelasandu-i peștelui timpul necesar să scuipe momeala. Gramajul recomandat pentru plumb este de 60 – 85 d e grame, iar nada trebuie să acopere diferență până la greutatea maximă suportată de lansetă. Pont pentru distante extreme: puteți folosi plumbi și mai grei, ideal de 100 sau 110g, pentru distantă mai mare în aruncare, cu foarte importanta condiție ca lanseta să vi-o permită.

Monturi pentru Pescuitul la Feeder pe Dunăre

Coșuleț, method sau momitor? Toate funcționează, doar că alegerea diferă în funcție de condițiile pe care le oferă locul de pescuit și speciile vizate. Coșuleț Pe scurt, cu ajutorul coșulețului putem pescui la toate speciile de pești pașnici existente în Dunăre. Principalele plusuri ale coșuletelor sunt : așezarea excelentă pe substrat, transportarea unei cantități mari de nadă pe vad și permiterea folosirii forfacelor cu fire subțiri. Pescuind des cu fir textil pe mulinetă, montura cu fir elastic este cea pe care o folosesc cel mai des. De ce fir textil? Firul textil ne oferă o vizibilitate excelentă a trăsăturilor atunci când pescuim la pești de talie mică și medie și folosim coșulețe grele (de peste 80-100 gr.) Lipsa elongației firului textil nu ajută să observăm mult mai rapid trăsăturile. Folosind un fir monofilament și coșuleț greu avem toate șansele să stăm cu pești agățați în cârlig minute în șir, fără a observa măcar un ,,țac” pe vârful lansetei. Ce rol are firul elastic? Firul elastic preia din șocurile generate de pești în timpul drilurilor și împedică dezdoirea cârligului ori ruperea forfacului. Practic, are rol de amortizor, compensând lipsa elongației firului textil. De menționat că, firul textil nu este recomandat în cazul peștilor de talie mare, de exemplu crapul. Poate fi folosit doar dacă mizăm pe cârlige mari și forface solide ce rezistă la șocurile produse de pești. În cazul monturilor de finețe, este de preferat monofilamentul datorită elongației ce ne ajută pe parcursul drilului. În cazul firelor monofilament putem miza pe monturi precum cea cu fir răsucit, treccia italiană sau pater noster. Desigur că putem apela și la clasica montură cu antitangle de plastic, dar pe parcurs este recomandat să renunțăm la aceasta deoarece prezintă o serie de dezavantaje. Forfacele recomandate în pescuitul cu coșuleț sunt de 40-150 cm în …

Monturi pentru Pescuitul la Feeder pe Dunăre Despre pescuit »

MONTURI BIBAN SOARE

MONTURA PLUTA FIXA PENTRU BIBAN SOARE Descriere Montura pluta fixa pentru biban soare  Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la biban soare este destul de usor de fabricat. Materiale necesare realizarii monturii : – varga ( simpla, fara mulineta ), cu dimensiuni cuprinse intre 4 – 7 metri; – fir principal cu grosimea cuprinda intre 0,12 – 0,18 mm; -plute de 0.5 – 2 grame; -alice de plumb; – fir struna, pentru legarea carligelor, de dimensiuni cuprinse intre 0,10 – 0,16 mm; – carlige numarul 6 – 16. Realizarea monturii : Dupa ce am ales varga cu care dorim sa pescuim, vom atasa acesteia firul principal. Lungimea firului principal trebuie sa fie cel mult egala cu lungimea unditei, acest lucru confera o manevrabilitate mai buna a monturii. Vom introduce varnisul (pentru fixarea plutei) pe firul principal si vom face o bucla dubla la capatul firului. Vom fixa pluta pe fir si vom adauga alice de plumb pentru a o echilibra (lesta). In functie de marimea pestilor din zona in care pescuim si de momeala cu care dorim sa prindem bibanul soare, vom alege marimea carligelor si grosimea strunelor. Momeala : Din categoria momelilor care dau rezultate la pescuitul la bibanului soare amintim : viermisori ( albi, rosii, galbeni, roz ), larvele de libelula, rame rosii.

MONTURI BIBAN

1) MONTURA PLUTA FIXA PENTRU BIBAN Descriere Montura pluta fixa pentru biban  Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la biban este destul de usor de fabricat. Materiale necesare realizarii monturii : – varga ( simpla, fara mulineta ), cu dimensiuni cuprinse intre 4 – 7 metri; – fir principal cu grosimea cuprinda intre 0,12 – 0,18 mm; – plute de 0.5 – 2 grame; -alice de plumb; – fir struna, pentru legarea carligelor, de dimensiuni cuprinse intre 0,10 – 0,16 mm; – carlige numarul 6 – 16. Realizarea monturii : Dupa ce am ales varga cu care dorim sa pescuim, vom atasa acesteia firul principal. Lungimea firului principal trebuie sa fie cel mult egala cu lungimea unditei, acest lucru confera o manevrabilitate mai buna a monturii. Vom introduce varnisul (pentru fixarea plutei) pe firul principal si vom face o bucla dubla la capatul firului. Vom fixa pluta pe fir si vom adauga alice de plumb pentru a o echilibra (lesta). In functie de marimea pestilor din zona in care pescuim si de momeala cu care dorim sa prindem bibanii, vom alege marimea carligelor si grosimea strunelor. Momeala : Din categoria momelilor care dau rezultate la pescuitul la bibanului amintim : viermisori ( albi, rosii, galbeni, roz ), larvele de libelula, rame rosii, pestisorii, lipitori. 2) PLUTA FIXA CU MOMEALA ELICOPTER PENTRU BIBAN Descriere Pluta fixa cu momeala elicopter pentru biban  Pluta fixa cu momeala elicopter reprezinta o metoda eficace pentru pescuitul pe cursuri de apa (in curent) dar si la balti, dand rezultate notabile in urmarirea bibanilor mari. Este o montura relativ simpla de executat si nu necesita prea mult timp. Pentru realizarea monturii pentru biban avem nevoie de urmatoarele materiale : (in functie de anotimp si de sezon vom alege monturi mai solide sau mai finute). -monofilament …

MONTURI BIBAN Despre pescuit »

MONTURI CALCAN

MONTURA CU DOUA CARLIGE PENTRU CALCAN Descriere Montura cu doua carlige pentru calcan  Montura cu doua carlige pentru pescuitul la calcan face parte din monturile de tip paternoster. Se foloseste pentru pescuitul la adancime pe zonele nisipoase in cautarea calcanului. Montura este simplu de realizat. Avem nevoie de fir 0.25 mm pentru strunele carligelor, 0.30 mm pentru linia principala. Se leaga la un capat al monturii, un vartej cu agrafa, pentru a putea atasa plumbul de tip piramidal, iar la celalalt capat se face un nod bucla pentru a putea atasa montura de linia principala. Vom volosi plumbi cu greutati mai mari pentru ca montura trebuie sa ajunga repede in zona in care se gaseste calcanul. Mai sus de vartejul cu agrafa aproximativ 15 cm vom face doua noduri pentru a putea atasa strunele carligelor. Dinstanta dintre carlige trebuie sa nu fie mai mica de 45 cm, pentru a evita agatarea carligelor intre ele. Crligele folosite pentru aceasta montura sunt cu tija lunga. In carlige se pot atasa diferite momeli, cele mai atractive fiind phamsia, aterina, guvizii, crustacee mici.

MONTURI COD

MONTURA CU DOUA CARLIGE PENTRU COD Descriere Montura cu doua carlige pentru cod  Montura cu doua carlige pentru pescuitul la cod face parte din monturile de tip paternoster. Se foloseste pentru pescuitul la adancime in cautarea codului. Montura este simplu de realizat. Avem nevoie de fir 0,40 mm pentru strunele carligelor, 0.45 mm pentru linia principala. Se leaga la un capat al monturii, un vartej cu agrafa, pentru a putea atasa plumbul de diferite dimensiuni, iar la celalalt capat se face un nod bucla pentru a putea atasa montura de linia principala. Vom volosi plumbi cu greutati mai mari pentru ca montura trebuie sa ajunga repede in zona in care se gaseste codul. Mai sus de vartejul cu agrafa aproximativ 15 cm vom face doua noduri pentru a putea atasa strunele carligelor. Dinstanta dintre carlige trebuie sa nu fie mai mica de 45 cm, pentru a evita agatarea carligelor intre ele. Crligele folosite pentru aceasta montura sunt cu tija lunga. In carlige se pot atasa diferite momeli, cele mai atractive fiind pestii.

MONTURI MACROU

MONTURA CU DOUA CARLIGE PENTRU MACROU Descriere Montura cu doua carlige pentru macrou  Montura cu doua carlige pentru pescuitul la macrou este de tipul paternoster. Se foloseste pentru pescuitul la adancime in cautarea macroului. Montura este simplu de realizat. Avem nevoie de fir 0,40 mm pentru strunele carligelor, 0.45 mm pentru linia principala. Se leaga la un capat al monturii, un vartej cu agrafa, pentru a putea atasa plumbul de diferite dimensiuni, iar la celalalt capat se face un nod bucla pentru a putea atasa montura de linia principala. Mai sus de vartejul cu agrafa aproximativ 15 cm vom face doua noduri pentru a putea atasa strunele carligelor. Dinstanta dintre carlige trebuie sa nu fie mai mica de 45 cm, pentru a evita agatarea carligelor intre ele. Carligele folosite sunt cu tija lunga. Monturile pe care le folosim sunt primele care intră în contact direct cu peștii. Montura împreună cu restul echipamentului, lansetă, mulinetă, fir, șamd constituie un tot unitar, fiecare element fiind decisiv în obținerea trăsăturilor. Prin urmare, nicio componentă nu ar trebui neglijată. Montura, în întelesul tradițional, inseamnă ansamblul prin care se leagă greutatea folosită (năditor sau plumb) de forfacul pe care este atașat cârligul, denumit adesea în pescuitul la crap, RIG. Monturile sunt de regulă alcătuite din: fir principal, stoppere de cauciuc, năditor / plumb, bile de cauciuc, vârteje, agrafe rapide, con anti-tangle, clips pentru plumb pierdut, rig șamd. Porțiunea de fir de care este atașat cârligul, împreună cu acesta și momeala de cârlig constituie rig-ul pe care îl vom lega de montură. Adesea, rig-urile sunt confundate cu monturile, deși sunt 2 termeni aflați în strânsă legătură dar cu sensuri diferite. Practic, rig-ul (forfacul) face parte din montură, fiind un element distinct.

MONTURI MORUNAS

MONTURA DE PESCUIT CU PLUTA FIXA PENTRU PESCUITUL LA MORUNAS Descriere Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la morunas Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la morunas face parte din categoria monturilor de finete. Materiale necesare realizarii monturii : – varga ( simpla, fara mulineta ), cu dimensiuni cuprinse intre 2,5 – 5 metri; – fir principal cu grosimea cuprinda intre 0,10 – 0,12 mm; – plute de 0.5 – 1 gram; -alice de plumb; – fir struna, pentru legarea carligelor, de dimensiuni cuprinse intre 0,06 – 0,10 mm; – carlige numarul 14 – 22. Realizarea monturii :Dupa ce am ales varga cu care dorim sa pescuim, vom atasa acesteia firul principal. Lungimea firului principal trebuie sa fie cel mult egala cu lungimea unditei, acest lucru confera o manevrabilitate mai buna a monturii. Vom introduce varnisul (pentru fixarea plutei) pe firul principal si vom face o bucla dubla la capatul firului. Vom fixa pluta pe fir si vom adauga alice de plumb pentru a o echilibra (lesta). In functie de marimea morunasilor din zona in care pescuim si de momeala cu care dorim sa prindem morunasii, vom alege marimea carligelor si grosimea strunelor. Momeala : Cea mai folosita nada pentru atragerea morunasilor in zona de pescuit este malaiul (faina de porumb). In malai se adauga apa pana devine o pasta consistenta din care se pot face bobite de marimea unei nuci. Pentru nadirea morunasilor se poate folosi si mamaliga cu sau fara arome. Pe langa apa se pot adauga, dupa preferinte, diverse arome, coloranti alimentari, pentru a face nada mai atractiva. Din categoria momelilor care dau rezultate la pescuitul la morunas amintim : viermisori ( albi, rosii, galbeni, roz ), mamaliga, larvele de libelula.

MONTURI SALAU

1) MONTURA CU PLUMB CULISANT SI UN CARLIG PENTRU SALAU Descriere Montura cu plumb culisant si un carlig pentru salau  Montura cu plumb culisant pentru salau da rezultate foarte bune in zonele in care nu exista agataturi. Se foloseste cu success in zonele in care exista prundis si nisip. Cum realizam montura pentru salau cu plumb fix si un carlig ? Pentru realizarea acestei monturi, avem nevoie de o lanseta cu mulineta echipata cu fir de grosime 0,18 mm – 0,22 mm, de carlige marimea 1 – 4, de fir pentru struna carligului de grosime 0,16 mm – 0,18 mm, de doua alice de plumb care joaca rolul de opritor, de plumb culisant de 30 – 50 grame si de un vartej. Ca momeala se poate atasa in carlig, lipitoare, pestisor, broscuta, rama. De obicei ce-a mai buna momeala pentru salau este obletele, pentru ca are o buna vizibilitate, datorita coloritului albicios. 2) PLUTA FIXA CU MOMEALA ELICOPTER PENTRU SALAU Descriere Pluta fixa cu momeala elicopter pentru salau  Pluta fixa cu momeala elicopter reprezinta o metoda eficace pentru pescuitul pe cursuri de apa (in curent) dar si la balti, dand rezultate notabile in urmarirea salailor mari. Este o montura relativ simpla de executat si nu necesita prea mult timp. Pentru realizarea monturii pentru biban avem nevoie de urmatoarele materiale : (in functie de anotimp si de sezon vom alege monturi mai solide sau mai finute) -monofilament (0.20mm – 0.35mm), pentru firul principal. -pluta de dimensiuni mai mari, cu tub culisant , lestul careia sa fie intre (20g-30g)– plumb final (10g-15g)– vartej simplu 2 bucati– opritor de cauciuc (sau alice de plumb despicate) pentru reglarea adancimii de pescuit – vartej triplu de care se leaga firul principal si struna – fir textil sau kevlar (20mm-0.25mm) – carlig mai mare, cu sau …

MONTURI SALAU Despre pescuit »

MONTURI SCOBAR

MONTURA DE PESCUIT CU PLUTA FIXA PENTRU PESCUITUL LA SCOBAR Descriere Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la scobar  Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la scobar face parte din categoria monturilor de finete. Materiale necesare realizarii monturii : – varga ( simpla, fara mulineta ), cu dimensiuni cuprinse intre 4 – 7 metri; – fir principal cu grosimea cuprinda intre 0,12 – 0,18 mm; – plute de 0.5 – 2 grame; -alice de plumb; – fir struna, pentru legarea carligelor, de dimensiuni cuprinse intre 0,10 – 0,16 mm; – carlige numarul 6 – 16. Realizarea monturii :Dupa ce am ales varga cu care dorim sa pescuim, vom atasa acesteia firul principal. Lungimea firului principal trebuie sa fie cel mult egala cu lungimea unditei, acest lucru confera o manevrabilitate mai buna a monturii. Vom introduce varnisul (pentru fixarea plutei) pe firul principal si vom face o bucla dubla la capatul firului. Vom fixa pluta pe fir si vom adauga alice de plumb pentru a o echilibra (lesta). In functie de marimea scobarilor din zona in care pescuim si de momeala cu care dorim sa prindem scobarii, vom alege marimea carligelor si grosimea strunelor. Momeala : Pentru nadirea scobarilor se poate folosi si mamaliga cu sau fara arome. Pe langa apa se pot adauga, dupa preferinte, diverse arome, coloranti alimentari, seminte de canepa, pentru a face nada mai atractiva. Din categoria momelilor care dau rezultate la pescuitul la cleanului amintim : viermisori ( albi, rosii, galbeni, roz ), mamaliga, larvele de libelula, musculite, gandaci de colorado, lacuste, rame rosii.

MONTURI SCRUMBIE ALBASTRA

MONTURA CU DOUA CARLIGE PENTRU SCRUMBIE ALBASTRA Descriere Montura cu doua carlige pentru scrumbie albastra  Montura cu doua carlige pentru pescuitul la scrumbie albastra este de tipul paternoster. Se foloseste pentru pescuitul la adancime in cautarea scrumbiei albastre. Montura este simplu de realizat. Avem nevoie de fir 0,20 mm pentru strunele carligelor, 0.30 mm pentru linia principala. Se leaga la un capat al monturii, un vartej cu agrafa, pentru a putea atasa plumbul de diferite dimensiuni, iar la celalalt capat se face un nod bucla pentru a putea atasa montura de linia principala. Mai sus de vartejul cu agrafa aproximativ 15 cm vom face doua noduri pentru a putea atasa strunele carligelor. Dinstanta dintre carlige trebuie sa nu fie mai mica de 45 cm, pentru a evita agatarea carligelor intre ele. Crligele folosite sunt cu tija lunga.

MONTURI SCRUMBIE DE DUNARE

MONTURA CU DOUA CARLIGE PENTRU SCRUMBIE DE DUNARE Descriere Montura cu doua carlige pentru scrumbie de Dunare  Montura cu doua carlige pentru pescuitul la scrumbie de Dunare este de tipul paternoster. Se foloseste pentru pescuitul la adancime in cautarea scrumbiei de Dunare. Montura este simplu de realizat. Avem nevoie de fir 0,20 mm pentru strunele carligelor, 0.30 mm pentru linia principala. Se leaga la un capat al monturii, un vartej cu agrafa, pentru a putea atasa plumbul de diferite dimensiuni, iar la celalalt capat se face un nod bucla pentru a putea atasa montura de linia principala. Mai sus de vartejul cu agrafa aproximativ 15 cm vom face doua noduri pentru a putea atasa strunele carligelor. Dinstanta dintre carlige trebuie sa nu fie mai mica de 45 cm, pentru a evita agatarea carligelor intre ele. Crligele folosite sunt cu tija lunga.

MONTURI SOMN

PLUTA FIXA CU MOMEALA ELICOPTER PENTRU SOMN Descriere Pluta fixa cu momeala elicopter pentru somn  Pluta fixa cu momeala elicopter pentru somn reprezinta o metoda eficace pentru pescuitul pe cursuri de apa (in curent) dar si la balti, dand rezultate notabile in urmarirea somnilor de dimensiuni mici si medii. Este o montura relativ simpla de executat si nu necesita prea mult timp. Pentru realizarea monturii pentru somn avem nevoie de urmatoarele materiale : (in functie de anotimp si de sezon vom alege monturi mai solide sau mai finute) -monofilament (0.20mm – 0.35mm), pentru firul principal -pluta de dimensiuni mai mari, cu tub culisant , lestul careia sa fie intre (20g-30g)– plumb final (10g-15g)– vartej simplu 2 bucati– opritor de cauciuc (sau alice de plumb despicate) pentru reglarea adancimii de pescuit – vartej triplu de care se leaga firul principal si struna – fir textil sau kevlar (20mm-0.25mm) – carlig mai mare, cu sau fara ochet de legare marimea (6-1) sau tripla (ancora) . Realizare montura :In primul rand se introduce pe firul principal opritorul de cauciuc (sau alica de plumb despicat), apoi se introduce pluta si cel de-al doilea opritor. Se leaga primul vartej simplu de firul principal, apoi se continua linia principala cu aproximativ 15-20cm de fir pana in vartejul trilpu de care este legata struna (in vederea evitarii ruperii strunei se va folosi fir textil sau kevlar pentru a nu avea suprize neplacute din partea cumetrei stiuca). De la vartejul triplu se continua linia principala aproximativ 15cm-20cm si se leaga de plumbul final (10g-15g). Se va regla adancimea apei prin deplasarea plutei in sus sau in jos si blocarea acesteia cu cele doua opritoare. Reglarea corecta a adancimii se realizeaza atunci cand plumbul va ajunge pe fundul apei iar pluta va iesi 2cm-3cm afara din apa. Momeli utilizate …

MONTURI SOMN Despre pescuit »

MONTURI STAVRID

1) MONTURA CU DOUA CARLIGE PENTRU STAVRID Descriere Montura cu doua carlige pentru stavrid  Montura cu doua carlige pentru pescuitul la stavrid este de tipul paternoster. Se foloseste pentru pescuitul la adancime in cautarea stavridului. Montura este simplu de realizat. Avem nevoie de fir 0,20 mm pentru strunele carligelor, 0.30 mm pentru linia principala. Se leaga la un capat al monturii, un vartej cu agrafa, pentru a putea atasa plumbul de diferite dimensiuni, iar la celalalt capat se face un nod bucla pentru a putea atasa montura de linia principala. Mai sus de vartejul cu agrafa aproximativ 15 cm vom face doua noduri pentru a putea atasa strunele carligelor. Dinstanta dintre carlige trebuie sa nu fie mai mica de 45 cm, pentru a evita agatarea carligelor intre ele. Crligele folosite sunt cu tija lunga. 2) TAPARINA STAVRID Descriere Taparina stavrid  Pentru pescuitul la stavrid amintim doua monturi care dau rezultate foarte bune. Ambele monturi despre care dicutam au subiect comun taparina. Stavridul se pescuieste folosind tehnica taparina cu sau fara pluta. Pentru realizarea taparinei pentru pescuit la stavrid avem nevoie de o lanseta cu mulineta, fir principal de 0.14 mm – 0.16 mm, fir pentru strune 0.10 mm – 0.12 mm, plumb, agrafa cu vartej, carlige cu tija lunga. Pe carlige se vor lega cu ata rosie, fulgi mici, putin mai mari decat lungimea carligului. Taparina pentru pescuit la stavrid are in jur de 12 – 15 carlige legate de firul principal la distante de 15 – 20 centimetrii intre ele, pentru a evita incurcarea acestora. La capatul firului se leaga on vartej de care se agata un plumb. In cazul in care dorim ca sa pescuim intre ape, se va alege montura taparina cu pluta. La montura taparina cu pluta, avem nevoie de aceleasi materiale enumerate mai sus, la …

MONTURI STAVRID Despre pescuit »

MONTURI STIUCA

1) INAINTAS CU FIR TEXTIL PENTRU STIUCA Descriere Inaintas cu fir textil pentru stiuca  Este bine stiut ca stiuca este un peste rapitor foarte renumit. Gura stiucii este prevazuta cu multi dinti mici si foarte taiosi, de aceea pentru pescuitul la stiuca trebuie sa folosim un inaintas din fir textil. Pentru realizarea monturii cu inaintas din fir textil, avem nevoie de urmatoarele materiale :– 2 agrafe cu vartej – 50 de centimetrii fir textil cu grosimea de 0,14 mm – 0,15 mm. Realizarea acestui inaintas este relativ simpla, se leaga la capetele firului textil cele doua agrafe cu vartej. La un capat al firului vom agata voblerul, sau lingurita rotativa (oscilanta), iar la celalalt capat se leaga linia firului principal. 2) PLUTA FIXA CU MOMEALA ELICOPTER PENTRU STIUCA Descriere Pluta fixa cu momeala elicopter pentru stiuca  Pluta fixa cu momeala elicopter pentru stiuca reprezinta o metoda eficace pentru pescuitul pe cursuri de apa (in curent) dar si la balti, dand rezultate notabile in urmarirea stiucilor mari. Este o montura relativ simpla de executat si nu necesita prea mult timp. Pentru realizarea monturii pentru stiuca avem nevoie de urmatoarele materiale : (in functie de anotimp si de sezon vom alege monturi mai solide sau mai finute) -monofilament (0.20mm – 0.35mm), pentru firul principal. -pluta de dimensiuni mai mari, cu tub culisant , lestul careia sa fie intre (20g-30g)– plumb final (10g-15g)– vartej simplu 2 bucati– opritor de cauciuc (sau alice de plumb despicate) pentru reglarea adancimii de pescuit – vartej triplu de care se leaga firul principal si struna – fir textil sau kevlar (20mm-0.25mm) – carlig mai mare, cu sau fara ochet de legare marimea (6-1) sau tripla (ancora) Realizare montura :In primul rand se introduce pe firul principal opritorul de cauciuc (sau alica de plumb despicat), apoi se introduce …

MONTURI STIUCA Despre pescuit »

MONTURI PENTRU PESCUIT LA BABUSCA

1) MONTURA CU COSULET MOMITOR CULISANT SI DOUA CARLIGE PENTRU BABUSCA Descriere Montura cu cosulet momitor culisant si doua carlige pentru babusca  Montura de fund pentru pescuit cu cosulet momitor culisant si doua carlige se foloseste in zonele unde sunt sanse minime de agataturi. Nu este dificil de executat aceasta montura, tot ceea ce aveti nevoie sunt urmatoarele materiale. Reamintim ca in functie de anotimp si de sezon vom alege monturi mai solide sau mai finute. -monofilament (0.20mm – 0.40mm), pentru firul principal – vartej simplu – struna (0.18mm – 0.35mm) – carlig marimea (10-2)– cosulet momitor culisant Realizare montura :Se leaga de firul principal un vartej simplu. Se introduce pe firul pricipal un opritor de cauciuc ( sau o alica de plumb despicat), arcul momitor culisant, al doilea opritor si la capatul firului se va lega un vartej simplu. In continuare se va lega struna cu carligul de marimea (10-2). Distanta intre cele doua varteje trebuie sa fie cam de 70 cm. Struna care se leaga de vartejul simplu de sub arcul momitor trebuie sa fie cam de 10cm-15cm . Arcul momitor culisant are rolul de a atrage pestii in zona carligului de pescuit. Cam la 15cm-20cm sub vartejul simplu de sus se va face un nod elice de care se va lega si a doua struna. Momeli utilizate : – rame rosii de gunoi, viermisori, larve de libelula, mamaliga, bobite de paine, seminte de canepa, pufuleti cu diferite arome, pelete, boabe de porumb, boabe de grau – in arcul momitor se pot pune diferite combinatii de momeala, cum ar fi mamaliga cu sau fara arome, boabe de porumb, grau, pelete, dar toate acestea trebuie sa aiba consistenta unei paste pentru a putea lansa montura. Daca se doreste lansarea monturii la distante mai mari se poate incarca arcul momitor …

MONTURI PENTRU PESCUIT LA BABUSCA Despre pescuit »

MONTURI PENTRU PESCUIT LA AVAT

1) MONTURA PLUTA FIXA CU MOMEALA ELICOPTER PENTRU AVAT Descriere Montura pluta fixa cu momeala elicopter pentru avat  Montura pluta fixa cu momeala elicopter reprezinta o metoda eficace pentru pescuitul pe cursuri de apa (in curent) dar si la balti, dand rezultate notabile in urmarirea avatilor mari. Este o montura relativ simpla de executat si nu necesita prea mult timp. Pentru realizarea monturii pentru clean avem nevoie de urmatoarele materiale : (in functie de anotimp si de sezon vom alege monturi mai solide sau mai finute) -monofilament (0.20mm – 0.35mm), pentru firul principal. -pluta de dimensiuni mai mari, cu tub culisant , lestul careia sa fie intre (20g-30g)– plumb final (10g-15g)– vartej simplu 2 bucati– opritor de cauciuc (sau alice de plumb despicate) pentru reglarea adancimii de pescuit – vartej triplu de care se leaga firul principal si struna – carlig mai mare, cu sau fara ochet de legare marimea (6-10) Realizare montura :In primul rand se introduce pe firul principal opritorul de cauciuc (sau alica de plumb despicat), apoi se introduce pluta si cel de-al doilea opritor. Se leaga primul vartej simplu de firul principal, apoi se continua linia principala cu aproximativ 15-20cm de fir pana in vartejul trilpu de care este legata struna . De la vartejul triplu se continua linia principala aproximativ 15cm-20cm si se leaga de plumbul final (10g-15g). Se va regla adancimea apei prin deplasarea plutei in sus sau in jos si blocarea acesteia cu cele doua opritoare. Reglarea corecta a adancimii se realizeaza atunci cand plumbul va ajunge pe fundul apei iar pluta va iesi 2cm-3cm afara din apa. Momeli utilizate : – rame rosii de gunoi, viermisori, scoici, raci, lipitori, melci – rezultate bune se obtin la momeala vie, adica pestisori de dimensiuni (3cm-5cm), babusca, oblete. Pestisorii se vor intepa in partea de …

MONTURI PENTRU PESCUIT LA AVAT Despre pescuit »

Scroll to Top