Ingrediente
- Un pastrav maricel
- 3-4 linguri faina
- Putin lapte
- 6 linguri migdale pisate
- 2 linguri unt
- 2 linguri capere
- 1 cescuta vin alb
- Paprika afumata, sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Am taiat pastravul in doua, pe lung ; am inlaturat capul si coada.Am amestecat faina cu 2 linguri de migdale, sare si piper.
Am mazgalit jumatatile de pastrav cu pensula de patiserie inmuiata in lapte, dupa care le-am tavalit prin faina cu migdale.
Am incins intr-o tigaie unt- cam o lingura jumate. In untul incins am prajit jumatatile de pastrav, intai pe partea cu pielita si apoi pe partea fara. Cand au inceput sa se rumeneasca, am adaugat in untul incins si caperele.
Cand pestele a fost rumenit pe ambele parti, am turnat deasupra vinul alb; am lasat tigaia pe foc inca 5 minute, pentru ca toate aromele sa se patrunda.
Intre timp, in inca putin unt, intr-o tigaie mai mica, am rumenit frumos restul de migdale.
Am servit pestele presarat cu migdale rumenite, cu capere si cu paprika afumata; alaturi de niste cartofi cu rozmarin, prajiti la friteuza cu aer cald.