Caras „prajit” la cuptor

Ingrediente

  • 2 carasi mari, cam de 1 kg bucata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi

Cum preparam reteta de peste (caras) „prajit” la cuptor, fara faina, cu putin ulei?

Curatam pestele de solzi, il evisceram, dupa care il spalam foarte bine.

Facem mai multe taieturi, pe ambele parti, la o distanta de 3-4 milimetri, care sa ajunga pana la os, dar sa nu taie osul. Taieturile vor face ca pestele sa se patrunda mai bine, in profunzime.

Vom sara pestele pe exterior, pe o parte si pe cealalta, apoi pe interior. Am folosit aproximativ o lingura de sare. Adaugam si piper, cat luam cu patru degete.

In interiorul fiecarui peste punem cate un manunchi de patrunjel si usturoiul taiat felii.

Asezam pestele in tava si il stropim cu ulei, nu mai mult de trei linguri.

Punem tava la cuptor, la 230 de grade Celsius, foc sus-jos cu ventilatie, la cuptoarele electrice. La cuptoarele pe gaz dam focul la maxim si asezam tava la mijloc.

Coacerea dureaza cam 1 ora, vedeti cand pestele este frumos rumenit.

Pregatiti alaturi o mamaliguta si un mujdei si masa este gata. Eu am facut si niste cartofi cu marar si usturoi la tigaie.

Scroll to Top