Rasol de stiuca, salau, peste alb

Ingrediente

  • 1 kg peste alb
  • 600 g cartofi roz
  • 2-3 morcovi
  • sare
  • 1 ardei iute

Cum preparam reteta de rasol de peste alb (salau, stiuca)?

  1. Pentru inceput punem legumele la fiert, adaugam apa doar cat sa le acopere. Adaugam in apa si o lingurita cu varf de sare. Tot acum adaugam si un ardei iute, eu am folosit unul mic, uscat. Acoperim oala cu un capac si o lasam sa fiarba.
  2. Dupa ce cartofii au fiert mai adaugam putina apa, cat sa putem adauga si pestele in oala.
  3. Am taiat pestele in trei bucati, fiind foarte mare, am taiat bucatile astfel incat sa incapa in oala. Il adaugam si avem grija ca acesta sa fie acoperit de apa. Va fierbe in 10-15 minute.
  4. Verificam daca pestele este fiert, simplu: apucam de o aripioara a pestelui, iar daca aceasta se desprinde usor, pestele este fiert si rasolul de peste alb este gata.
  5. Scoatem pestele si legumele din oala. In zeama ramasa putem face o mamaliga.

Cam asta este tot. Procedeul este asemanator ca la Malasolca.

Mod de prezentare si servire pentru reteta de Rasol de stiuca, salau, peste alb de orice fel

Se asaza pe platou pestele, cu legumele alaturi. Obligatoriu cu mamaliga, si ca sa alunece bine pe gat, nu uitati de un mujdei bun sau de un sos de hrean.

Inghit in sec. Am un salau in congelator, cred ca fac zilele astea un rasol, sau poate salau cu maioneza. Sa vedem ce doresc ai mei sa le fac.

Fara sare si ardei iute, e o mancare dietetica excelenta. Iar legume se pot adauga si altele, dupa dorinta: broccoli, conopida, dovlecei…

Pofta buna!

Scroll to Top