Noodles cu legume si creveti

Apelez la reteta de noodles cu legume si creveti pentru o cina rapida sau pentru atunci cand nu am mult timp de petrecut in bucatarie. Prefer noodles in stil asiatic facut acasa pentru ca il pot personaliza usor dupa preferinta.

Pur si simplu, folosesc legume proaspete pe care le am la indeamna si condimentez preparatul pentru a-i da aroma care imi place. Uneori, imi place sa gatesc noodles cu legume, fara carne. Alteori, gatesc noodles cu pui si legume, in loc de creveti.

Totusi, preparatul nostru preferat ramane noodles cu creveti si legume. Din punctul meu de vedere, crevetii se potrivesc de minune cu pastele.

Pentru reteta de noodles cu legume si creveti eu am folosit taitei Soba din faina de grau si hrisca. Ii poti gasi in multe supermarketuri si sunt foarte gustosi. Evident ca poti sa prepari reteta cu orice alt tip de taitei.

Mai jos gasesti ingredientele pe care le-am folosit eu pentru a gati noodles reteta simpla. Simte-te libera sa inlocuiesti sau sa adaugi alte ingrediente, astfel incat sa iti creezi propria ta reteta de noodles cu legume si creveti.

INGREDIENTE

  • 150 g noodles
  • 150 g creveti
  • 1  ceapa mare
  • 1  morcov
  • 1/2  ardei gras rosu
  • 2  catei de usturoi
  • 50 ml sos de soia
  • 30 ml ulei de masline
  • 15 g unt
  • sare
  • ghimbir pudra (optional)

MOD DE PREPARARE

  • Curata legumele, spala-le, apoi taie-le fasii cat poti de inguste. Adauga jumatate din cantitatea de ulei de masline intr-o tigaie wok. Cand uleiul din tigaie s-a incins, adauga legumele toate odata. Caleste legumele pentru aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand, pana capata o textura crocanta.
  • Pana ce se calesc legumele, ocupa-te de creveti. Intr-o alta tigaie, pune la incins untul si restul de ulei de masline. Adauga in tigaie cateii de usturoi curatati si taiati in jumatate. Dupa cateva secunde adauga crevetii decorticati. Prajeste crevetii pentru aproximativ 5 minute; nu mai mult pentru ca se vor intari. Intre timp, scoate usturoiul din tigaie pentru ca acesta nu trebuie prajit, ci doar sa dea aroma preparatului.
  • Cat timp legumele si crevetii se gatesc, pune taiteii la fiert intr-o oala cu apa clocotita si sare. De regula, taiteii se fierb in jur de 3-5 minute, dar cel mai bine este sa citesti si sa respecti instructiunile specificate pe ambalaj.
  • Dupa ce taiteii sunt gata, scurge-i de apa in care au fiert si clateste-i sub un jet de apa rece. Adauga legumele calite peste crevetii prajiti, apoi pune si taiteii fierti. Amesteca bine si mai lasa pe foc maxim 2 minute pentru a se combina aromele.
  • La final, toarna sosul de soia si pudra de ghimbir peste noodles cu legume si creveti, apoi amesteca bine. Pune preparatul in fafurie si serveste-l imediat. Dupa ce se racesc, taiteii nu mai sunt la fel de gustosi!

SFATURI UTILE

  • In cazul in care nu folosesti creveti proaspeti, atunci asigura-te ca i-ai scos la decongelat din timp.
  • Cand prepari noodles cu legume si creveti, primul pas este sa pui pe foc apa in care urmeaza sa fierbi taiteii. In timp ce apa fierbe, tu te poti ocupa de prepararea retetei conform pasilor specificati mai sus.
  • Legumele nu trebuie prajite mult si nici nu trebuie sa pui sare peste ele pentru ca se vor inmuia. Legumele trebuie sa fie gatite atat cat sa ramana crocante.
  • Poti sa adaugi si alte legume proaspete, cum ar fi ciuperci, broccoli, mazare, ceapa verde, etc.
  • Acelasi lucru este valabil si in cazul crevetilor. Daca ii prajesti prea mult, crevetii se intaresc si capata o textura gumata.
  • Pentru o aroma mai asiatica, poti sa inlocuiesti uleiul de masline cu ulei de susan.
  • Dupa ce ai adaugat sosul de soia, poti sa gusti preparatul pentru a vedea daca mai are nevoie de sare. Nu adauga sarea inainte pentru ca risti sa sarazi prea tare preparatul, avand in vedere ca sosul de soia este destul de sarat. In cazul meu, nu a mai fost nevoie sa adaug sare.
  • Daca vrei sa gatesti noodles cu pui si legume, poti sa inlocuiesti crevetii cu piept de pui taiat fasii si prajit.
  • La final, poti sa adaugi fulgi de cilli sau boia iute, daca preferi un preparat picant.
Scroll to Top