Pana nu mananci peste prajit la disc nu ai cum sa-ti imaginezi cat de bun poate fi. Nu ai termen de comparatie. Pentru cei care nu stiu, suportul pe care se perpeleste pestele este de fapt un taler de disc agricol ce are montat un dispozitiv de sustinere. Acuma cred ca este destul de clar ca nu poti prepara pestele in bucataria de apartament ci doar undeva la curte, in aer liber.
Pe disc se poate praji orice fel de peste, carne, legume. Important este ca discul sa fie bine incins, focul de sub el sa fie moderat si sa stai bine cu colesterolul.
Pestele, pentru ca despre el vorbim acuma, inainte de a fi pus pe discul incins, trebuie curatat, spalat si sarat. Pestii intregi, de genul caras, vor fi bine crestati pe ambele parti pentru a se patrunde bine carnea. Actiune valabila in general pentru bucatile de peste mai groase de 2 degete.Pe discul incins se toarna ulei sau se da cu untura.
Uleiul se incinge repede, astfel incat nu mai avem decat sa asezam cu grija pestele si sa-l intoarcem ca sa se prajeasca uniform. Nu am pomenit nimica de faina sau malai pentru ca pestele se prajeste fara. Asta-i parte din secretul acestei retete!
In rest nu-i nicio filosofie, prajesti pestele in functie de cum doresti, mai crocant sau mai moale. Am adaugat si cateva fotografii ca sa vedeti cum ar trebui sa arate minunea.
Pofta buna!