O reteta usor de preparat si o mancare gustoasa. De preferat ca pestele sa fie scrumbia, dar se poate inlocui cu succes si cu alta specie de peste.
Mod de preparare reteta culinara Peste in folie de aluminiu
Peste de dimensiuni mica-medie (de preferat scrumbie), morcovi, ceapa, sare, piper, lamaie. Se curata pestele de intestine si solzi, se spala, se zvanta, se cresteaza si se da un praf de sare si de piper.
Se taie o folie de aluminiu functie de dimensiunea pestelui, se impacheteaza pestele impreuna cu cateva rondele de morcov, ceapa si lamaie. Se prinde bine folia la capete si se aseaza pe tabla incinsa/gratar. Se serveste cu zeama de lamaie.
Daca nu aveti chef sa va complicati si daca timpul conteaza, puteti rezuma reteta astfel: Se curata pestele, se spala, se zvanta, se cresteaza, se da un praf de sare si de piper, se impacheteaza in folia de aluminiu si se aseaza pe tabla incinsa/gratar. Adica am eliminat cele cateva rondele de morcov si ceapa. Se serveste cu zeama de lamaie.