Conserva de peste in sos tomat la borcan

Pestele se eviscereaza, se spala, se indeparteaza capul si aripioarele si se taie in felii de 3 cm. Se pot pune si pesti mai mici, de exemplu obleti.

Cantitatile de mai jos sunt pentru un borcan de 800g.

Cantitatea de peste din borcan trebuie sa fie ¾ din borcan.

Ingrediente reteta culinara conserva de peste in sos tomat la borcan:

  • Otet: 3 linguri
  • Ulei: 4 linguri
  • Apa: 6 linguri
  • Bulion de rosii: 3 linguri
  • Sare: ½ lingura
  • Zahar: ½ lingura
  • Usturoi: 3 catei
  • Morcov: 6 rondele
  • Ceapa: ¼ taiata julien
  • Piper boabe
  • Dafin: 1-2 frunze

Borcanele cu capacele puse se vor pune la cuptor timp de 3 ore, la foc mic. Acestea vor fi asezate pe o tava iar cuptorul va fi rece la momentul adaugarii borcanelor. Pofta Buna!

Scroll to Top