Stiuca la cuptor cu rozmarin

Atunci cand am o stiuca de preparat intai si intai ma gandesc la reteta de stiuca umpluta. Dar cand analizez cat timp imi ia prepararea acesteia, brusc ma reorientez catre ceva mult mai simplu si mai rapid. Astazi am preparat stiuca la cuptor cu rozmarin.

Ingrediente reteta culinara stiuca la cuptor cu rozmarin

  • 1 stiuca
  • Boia dulce, piper, sare
  • Rozmarin
  • Ulei
  • Vin alb

Mod preparare reteta culinara stiuca la cuptor cu rozmarin

Pentru doua persoane mai gurmande avem nevoie de o stiuca de 1,5 kg. Stiuca asta ajunge si pentru patru persoane mai putin flamande .
Se pregateste pestele: curatat de solzi, maruntaie, se spala, se zvanta si se sareaza. Pentru ca nu incapea in cratita, am indepartat capul si coada.

Nu le-am aruncat, ci le-am pastrat pentru o ciorba de peste. Trunchiul de stiuca se taie in doua pe lungime, apoi se condimenteaza cu boia dulce, piper proaspat rasnit si rozmarin. Puteti taia stiuca si in rondele, de cca. 2 cm grosime. Atunci cand se aseaza in tava sau cratita, inainte de a fi dat la cuptor se stropeste cu ulei si ceva vin alb si se adauga putina apa.

Tava sau cratita trebuie sa aiba capac/folie aluminiu.
Cuptorul pe la 170 grade, 20 minute pe o parte si alte 20 minute pe cealalta. Ca sa se rumeneasca frumos se scoate capacul/folia aluminiu in ultima parte de stat la cuptor.
Stiuca la cuptor se poate servi si calda si rece. Parca rece a fost mai buna, dar este doar parerea mea. Pofta buna!

Scroll to Top