Ingrediente pentru 2 porții:
- 2 bucăți de doradă proaspătă;
- 7 linguri de ulei de măsline;
- 2 linguri de zeamă de lămâie;
- 2-3 lingurițe de oregano uscat;
- 2 căței de usturoi;
- sare și piper după gust;
- hârtie de copt și folie de aluminiu.
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Curăță, spală și pregătește peștele.
- Întinde pe blatul de lucru o bucată mare de folie de aluminiu, peste care vei pune o bucată de hârtie de copt. Așază deasupra un pește și fă-i o incizie de 4-5 cm deasupra.
- Asezonează cu sare. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie. Toarnă jumătate din acest amestec deasupra peștelui.
- Taie felii subțiri un cățel de usturoi și întinde feliile pe pește. Asezonează cu piper și oregano. La final, înfășoară hârtia de copt și prinde-o la capete, după care rulează și folia de aluminiu astfel încât peștele să fie complet împachetat.
- Repetă operațiunea cu celălalt pește. Așază peștii în folie de aluminiu în tavă, apoi pune 2 degete de apă deasupra. Introdu la cuptor și gătește peștii timp de 50-60 de minute, asigurându-te însă că după prima jumătate de oră verifici dacă mai este apă în tavă, pentru a nu risca să se lipească.