Doradă la cuptor, gătită în stil grecesc

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 bucăți de doradă proaspătă;
  • 7 linguri de ulei de măsline;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 2-3 lingurițe de oregano uscat;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare și piper după gust;
  • hârtie de copt și folie de aluminiu.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Curăță, spală și pregătește peștele.
  2. Întinde pe blatul de lucru o bucată mare de folie de aluminiu, peste care vei pune o bucată de hârtie de copt. Așază deasupra un pește și fă-i o incizie de 4-5 cm deasupra.
  3. Asezonează cu sare. Într-un bol, amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie. Toarnă jumătate din acest amestec deasupra peștelui.
  4. Taie felii subțiri un cățel de usturoi și întinde feliile pe pește. Asezonează cu piper și oregano. La final, înfășoară hârtia de copt și prinde-o la capete, după care rulează și folia de aluminiu astfel încât peștele să fie complet împachetat.
  5. Repetă operațiunea cu celălalt pește. Așază peștii în folie de aluminiu în tavă, apoi pune 2 degete de apă deasupra. Introdu la cuptor și gătește peștii timp de 50-60 de minute, asigurându-te însă că după prima jumătate de oră verifici dacă mai este apă în tavă, pentru a nu risca să se lipească.
Scroll to Top