RETETE COD

1. COD LA CUPTOR

Ingrediente reteta culinara :
Cod la cuptor

– cod 1 kg
– lamaie
– usturoi
– piper
– sare
– ulei de masline
– apa

Preparare reteta culinara : 

Daca codul este inghetat, se dezgheata in apa rece, apoi se curata de solzi, se eviscereaza daca este cazul si se spala. Se stropeste cu putin ulei de masline, apoi se presara condimentele sare, piper. Se aseaza intr-o tava de cuptor apoi se adauga lamaia taiata felii subtiri, usturioul tocat feliute, dupa care se mai stropeste cu putin ulei si se adauga apa (aproximativ 1 cm din tava de cuptor sa fie umplut cu apa). Se baga codul la cuptor si se lasa la foc potrivit. Se incerca usor din cand in cand, cu o furculita pentru a vedea daca este facut. Din momentul in care codul incepe sa-si schimbe culoarea, inseamna ca este facut. Se poate servi cu cartofi natur sau salata verde.

2. SALATA DE COD

Ingrediente reteta culinara :
Salata de cod

– cod 500 g. – 2 cepe – 2 morcovi – telina 50 g. – cartofi 500 g. – mazare 100 g. – fasole verde 100 g. – gogosari in otet 100 g. – castraveti in otet 100 g. – maioneza dietetica – 300 g. sare

Preparare reteta culinara : 

Morcovii, telina si ceapa se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert 45 min. se aduga pestele, care se fierbe 15 min., se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se dezoseaza si se rupe in bucati mici.
Morcovii si telina se scot din apa si se taie cuburi.
Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata si se taie cuburi, fasolea se taie bucati , mazarea se scurge bine, iar gogosarii si castravetii se taie cuburi.
Se amesteca totul, impreuna cu doua treimi din maioneza dietetica, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza dietetica.
Se poate pregati si cu alte sortimente de peste oceanic.

Pofta buna !

Scroll to Top