Peste prajit in malai sau faina

Toata lumea stie sa prajeasca peste sau asa vrem noi sa credem. In Delta cat am stat cu cortul, pestele prajit in malai sau faina a fost felul principal de mancare pe baza de peste.

Trebuie sa recunoastem ca este si cel mai rapid si cel mai putin complicat mod de a gati pestele, excluzand faptul ca mai sare in mod neplacut cate-odata ulei incins.

Mod de preparare reteta culinara Peste prajit in malai sau faina

Avem nevoie de felii de peste, ulei, faina/malai/pesmet, sare. Intr-o tigaie, se incinge uleiul, se asaza feliile de peste sarate si date prin faina sau malai. Se prajeste pana devine crocant. Se poate servi cu garnitura de cartofi natur (fierti), cartofi prajiti, piure de cartofi etc.

Cum se prepara cartofii natur.

Se curata cativa cartofi, se taie in cubulete si se fierb cu putina sare.

Cum se prepara cartofii prajiti.

Se curata cartofii, se spala, se taie si de preferat se prajeste in ulei inaintea pestelui.

Cum se prepara piureul de cartofi.

Se curata cativa cartofi, se taie in cubulete, se fierb cu putina sare si apoi se zdrobesc. La piure se poate adauga si putin ulei ca sa aiba gust (presupunem ca nu avem unt sau margarina la noi).

Scroll to Top