Ingrediente Crap cu piure de telina
1 file de crap ~1 kg , 40 ml ulei, sare si piper dupa gust, zeama de la 1 lamaie.
Piure de telina – 1 telina cca 700-800 gr, 1 ceapa, 50 gr unt, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
Fileul de crap se taie in bucati potrivite si se presara cu sare , piper.
Telina se curata de coaja , se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie in 4 parti.
Telina si ceapa se pun la fiert in apa ( cat sa acopere) cu 1/2 lingurita de sare.
Cand telina si ceapa au fiert, le scoatem din zeama si le punem intr-un bol .
Adaugam : untul, sare si piper dupa gust.
Mixam cu un blender pana obtinem un piure pufos. Se pastreaza la loc cald si acoperit pana pregatim pestele.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si apoi se adauga pestele. Se prajeste cca 5 minute pe fiecare parte, iar apoi adaugam zeama de lamaie si se mai lasa pe foc 1-2 minute. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste imediat cu piure de telina si lamaie.
Pofta Buna!