Crap cu piure de telina

Ingrediente Crap cu piure de telina

1 file de crap ~1 kg , 40 ml ulei, sare si piper dupa gust, zeama de la 1 lamaie.

Piure de telina – 1 telina cca 700-800 gr, 1 ceapa, 50 gr unt, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Fileul de crap se taie in bucati potrivite si se presara cu sare , piper.

Telina se curata de coaja , se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie in 4 parti.

Telina si ceapa se pun la fiert in apa ( cat sa acopere) cu 1/2 lingurita de sare.

Cand telina si ceapa au fiert, le scoatem din zeama si le punem  intr-un bol .

Adaugam : untul, sare si piper dupa gust.

Mixam cu un  blender pana obtinem un piure pufos. Se pastreaza la loc cald si acoperit pana pregatim pestele.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si apoi se adauga pestele. Se prajeste cca 5 minute pe fiecare parte, iar apoi adaugam zeama de lamaie si se mai lasa pe foc 1-2 minute. Se potriveste de sare si piper.

Se serveste imediat cu piure de telina si lamaie.

Pofta Buna!

Scroll to Top