1. PASTA DE TON
Ingrediente reteta culinara :
Pasta de ton
1 cutie de ton, un pachet de unt moale, 2 cepe mijlocii
Preparare reteta culinara :
Se freaca untul spuma cu mixerul, se adauga ceapa tocata marunt marunt si tonul din conserva. Se amesteca si e recomandat sa serviti pe felii de paine prajita.
2. SALATA CU TON
Ingrediente reteta culinara :
Salata cu ton
Salata verde 1 buc, 500 g ton fiert, 1 ceapa, 4 ardei copti, 3 rosii , ulei, sare, otet.
Preparare reteta culinara :
Se spala salata, se scurge bine de apa, se taie fasii mai mari si se aseaza pe o farfurie plata. Se adauga ceapa taiata rondele, iar printre ele se aseaza ardeii cu varful spre centru. Tonul se taie bucatele si se aseaza peste ceapa din mijloc, apoi rosiile taiate in jumatate. Se potriveste gustul de ulei, otet, sare si piper.
3. SALATA DE PESTE TON
Ingrediente reteta culinara :
Salata de peste ton
– conserva de ton
– ceapa
– sare
– maioneza
– castraveti murati
– lamaie
Preparare reteta culinara :
Salata de peste ton se realizeaza in felul urmator : se ia o conserva de ton in ulei sau suc propriu, se scurge foarte bine ( se apasa intr-o strecuratoare ) apoi se adauga o ceapa mica razuita sau tocata marunt, castraveti murati 4-5 de preferat din borcan, razuiti ca si ceapa, apoi maioneza. Se mai adauga lamaie si se servește pe paine prajita.
4. SALATA DE TON
Ingrediente reteta culinara :
Salata de ton
– o conserva de ton
– ulei de floarea soarelui sau de masline
– condimente sare, piper
– o ceapa
– trei rosii
– masline
– o lamaie
Preparare reteta culinara :
Salata de ton este considerat un aperitiv cu legume si peste foarte sanatos si consistent. Se desface cutia de conserva de ton, se desface tonul in bucati mai mici, dupa care se aseaza int-un castron in care vom servi salata. Se curata si se spala ceapa, dupa care se taie solzisori, se spala rosiile si se taie felii subtiri, se scot samburii la masline, se stoarce lamaia, dupa care se adauga totul in castronul cu peste. Se adauga ulei de masline sau floarea soarelui, se condimenteaza si se amesteca bine salata de ton. Se serveste rece ca aperitiv.
Pofta buna !