Spaghete cu somn afumat

Ingrediente reteta culinara Spaghete cu somn afumat

1 felie somn afumat (poate fi si somon afumat) -200 gr, spaghete, 1 ceapa mica (eu am avut 2 foarte mici), 1 catel usturoi, 4 linguri smantana grasa, 30 ml vin alb sec, 50 gr unt, 1 lingura ulei, sare, patrunjel verde.

Mod de preparare reteta culinara Spaghete cu somn afumat

Se pun spaghetele la fiert in apa cu sare, clocotita, dupa timpul indicat pe ambalaj.
Se pune o lingura de ulei intr-o tigaie incinsa si se topeste untul. Se adauga usturoiul zdrobit si maruntit, imediat ceapa taiata marunt, se lasa un pic la foc mediu si se adauga somnul afumat taiat fasii subtiri.

Dupa 2-3 minute se stinge cu vinul alb, se mai lasa 2-3 minute pana scade un pic vinul si se adauga smantana si patrunjelul tocat.

Se potriveste de sare dupa gust(daca folositi somon afumat e destul de sarat), si se mai lasa aprox 5 min la foc mediu.
Optional se poate adauga in farfurie, peste paste, ulei de masline aromat si iute si se poate rade si cascaval.

Scroll to Top