Ingrediente reteta culinara Crap la cuptor cu garnitura de cartofi
- Bucati crap
- Condiment peste
- Sare, piper, boia de ardei
- Usturoi
- Cartofi
- Suc de rosii
- Ulei
Mod preparare reteta culinara Crap la cuptor cu garnitura de cartofi
Pentru acest preparat avem nevoie in primul rand de cateva bucati de crap, daca este mare si mai bine ca sa aiba un pic de grasime. Bucatile de crap se spala bine, se sareaza si apoi se dau cu condiment de peste. Daca nu avem condiment de peste folosim piper, boia si ce alt condiment va place.
Merge si cel de friptura de porc de exemplu. Condimentam si feliile de cartofi. Atunci cand tavalim pestele si cartofii prin condimente adaugam si cateva capatani de usturoi zdrobite si tocate marunt. De preferat ca portionarile sa fie ca in fotografiile ce insotesc reteta. Adica bucati mari.
Pestele si cartofii se aseaza in tava, se ung cu ulei (ca sa nu se usuce la cuptor) si se stropesc cu suc de rosii (de preferat facut in casa pe loc).
Tava se da la cuptorul reglat la 180 grade C unde se lasa aproximativ 1 ora pana se rumenesc frumos cartofii. Nu se acopera, din cand in cand daca scade sosul din tava se mai completeaza ca sa nu se arda.
Pofta buna!