Peste la cuptor cu patrunjel

Oare de cate ori stam in bucatarie si nu stim ce sa mai gatim? Ce puteti prepara rapid cand veniti de la serviciu? Acesta este un preparat care nu cere foarte multe si nici foarte mult timp.

Ingrediente reteta culinara Peste la cuptor cu patrunjel

600 g fileuri de peste alb (de preferat salau, 3 cepe, 3 catei de usturoi, 300 g rosii, 1 legatura patrunjel, 5 linguri ulei, 1 lingura mustar, 100 ml vin alb.

Mod preparare reteta culinara Peste la cuptor cu patrunjel

Se incing 3 linguri de ulei, se caleste ceapa si usturoiul taiate solzisori. Se adauga rosiile taiate marunt, sare si piper sa fiarba 5 minute dupa care se pun intr-un vas care nu lipeste. Se condimenteaza pestele.

Se face un amestec (nefiert) din patrunjel tocat, 1 lingura de mustar si vin alb, cu care se unge pestele care este asezat intr-un vas peste care se adauga restul de sos, apoi se da la cuptor pentru 30 minute. Se serveste cald si daca tot aveti sticla de vin inceputa puteti servi si un pahar de vin.

Scroll to Top