Peste in sos de rosii

Se prajeste pestele indiferent de specie, se lasa deoparte, se face intr-o tigaie sosul, cuprins din ulei incins si sosul de rosii care se toarna peste ulei, apoi se pune pestele, se lasa un pic la fiert in sosul respectiv si se adauga la urma patrunjel verde. Se serveste cu mamaliguta.

Chiftele din peste

Cum se prepara chiftelele din peste?

Se curata pestele, se indeparteaza capul, se spala bine si se lasa intr-un vas sa se scurga apa, se taie in felii mici si se dau prin masina de tocat de 2-3 ori. Peste carnea de peste bine tocata se pune usturoi pisat, piper macinat, cimbru de casa, sare, 2-3 oua, 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri de ulei.

Se amesteca foarte bine toate ingredientele impreuna si cu patrunjel marunt tocat, apoi se fac in forma de ousoare si se prajesc in ulei la foc potrivit.

Scroll to Top