Crap la protap – reteta de Mila 23

Se ia un crap la 2 kg. Se sparge pe la sira spinarii, unde-i carnea mai groasa, se curata de intestine si branhii si se spala. Foarte important: Crapul NU se curata de solzi!

Se unge tava cu ulei si se aseaza pestele desfacut, pe partea cu solzi. Se condimenteaza pestele cu sare si piper macinat si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ 20 de minute, mai precis pana carnea pestelui devine alba.

Dintr-un kg de rosii zemoase se face un suc trecandu-le prin blender. Pastrati 2-3 rosii ca sa le bucatiti si sa adaugati pulpa la suc. Pentru consistenta se adauga si doua linguri de bulion.

Se unge cu sucul de rosii pestele, se adauga cateva rondele de morcov, cateva bucati de ardei gras rosu si se mai lasa la cuptor pret de 10 minute. La final se adauga usturoi tocat marunt si se orneaza cu felii de lamaie.

Secretul acestei retete consta in a lasa pestele cu solzi, pastrand astfel gustul si grasimea lui. Chiar daca pestele se va prinde de tava, atunci cand il vom manca va ramane lipita doar pielita si solzii, carnea ramanand zemoasa si fara arsuri.

Notati ca sa va iasa reteta ca-n Mila 23:

  • 1 crap 2 kg
  • 1 ardei rosu mai gras
  • 1 kg rosii
  • 2 morcovi
  • 1 lamaie
  • usturoi
  • Ulei, sare, piper

Pofta buna !

Scroll to Top