In Delta, cat timp am stat la cort nu am avut posibilitatea sa preparam ciorba de perisoare de peste, dar am testat-o acasa si am mancat la pensiunile din Delta Dunarii.
De fiecare data cand prindeam un avat, localnicii ne spuneau ca nu este bun decat la chiftele deoarece are multe oase, astfel ca el este primul candidat la chiftelele de peste.
Ingrediente reteta culinara Ciorba de perisoare de peste
0,5 kg peste (avat, salau), ceapa, morcov, telina si pastarnac, orez, ulei, 2 rosii sau bulion (1 lingura), 1 ou, sare,1 legatura de leustean (sau patrunjel), otet sau bors de putina.
Mod preparare reteta culinara Ciorba de perisoare de peste
Intr-o oala se pun la foc legumele spalate si taiate in cubulete si ceapa curatata si tocata. Apoi se amesteca cu sare si ulei. In acest timp, se curata pestele (se taie de preferat file pentru a evita oasele) se da prin masina de tocat de 2-3 ori si se amesteca cu oul, orezul, putina sare si piper si se formeaza cu mana uda perisoarele. Acestea se pun la fiert in oala cu zarzavat. Dupa cateva minute se adauga leustean (sau patrunjel) tocat marunt si otet dupa gust. Borsul se drege cu putin ou batut.