1. PASTRAV FANTANEL LA CUPTOR
Ingrediente reteta culinara :
Pastrav fantanel la cuptor
– 2 bucati de pastrav fantanel
– 7 linguri ulei de masline
– rozmarin tocat marunt
– ardei capia
– cartofi
– morcov
– usturoi
– patrunjel verde
– lamaie
– sare
– piper
Preparare reteta culinara :
Se curata si se spala pastravul fantanel.Se toaca patrunjelul verde si se taie marunt usturoiul. Se amesteca uleiul de masline cu rozmarinul, usturoiul maruntit si patrunjelul verde tocat. Se sareaza pastravul fantanel pe exterior si pe interior, apoi se unge cu amestecul din ulei si condimente. Se aseaza pastravul fantanel intr-o tava de cuptor sau un vas de sticla special pentru cuptor in care s-au asezat felii de cartof si morcov taiate rondele, iar pe deasupra se pun cateva feliute de ardei capia taiate subtiri. Se taie o lamaie in felii subtiri si se introduce in fiecare peste cate 2 – 3 felii. Se pune tava in cuptorul deja incins, urmand ca in aproximativ 20 de minute sa mai adaugam 5 linguri de apa si sa intoarcem pestii pe partea cealalta. Se mai lasa la cuptor tot cam 20 de minute.
2. PESTE PRAJIT PASTRAV FANTANEL
Ingrediente reteta culinara :
Peste prajit pastrav fantanel
– 1 kg peste pastrav fantanel
– 150 g faina de grau
– 150 g malai
– sare
– usturoi
– lamaie
– ulei
Preparare reteta culinara :
Se curata si se spala pastravul fantanel, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele este mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o farfurie intinsa se pune faina de grau, malaiul si putina sare, amestecandu-se pana la omogenizare. Dupa ce a stat putin sa se scurga de apa, se ia pestele si se da pe toate partile, prin amestecul de faina de grau, malai si sare. In acelasi timp se ia o tigaie mai inalta si se toarna putin ulei. Dupa ce s-a incins uleiul se pun bucatile de peste care au fost date prin faina de grau, malai si sare. Se prajesc bucatile de pastrav fantanel pe toate partile apoi se scot pe servetele de bucatarie, ca sa se scurga uleiul de la prajit. Pestele prajit se aseaza pe o farfurie si se asezoneaza cu felii de lamie. Se serveste cald cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Pofta buna !