1. SALATA CU SCRUMBIE ALBASTRA
Ingrediente reteta culinara :
Salata cu scrumbie albastra
Salata verde 1 buc, 500 g ton fiert, 1 ceapa, 4 ardei copti, 3 rosii , ulei, sare, otet.
Preparare reteta culinara :
Se spala salata, se scurge bine de apa, se taie fasii mai mari si se aseaza pe o farfurie plata. Se adauga ceapa taiata rondele, iar printre ele se aseaza ardeii cu varful spre centru. Tonul se taie bucatele si se aseaza peste ceapa din mijloc, apoi rosiile taiate in jumatate. Se potriveste gustul de ulei, otet, sare si piper.
2. SALATA DE SCRUMBIE ALBASTRA AFUMATA
Ingrediente reteta culinara :
Salata de scrumbie albastra afumata
Scrumbie albastra afumata 300 g, mere 800 g, ceapa 500 g, franzela 200 g, ulei 125 g, lamaie 100 g, sare
Preparare reteta culinara :
Scrumbia albastra afumata se trece prin masina de tocat impreuna cu merele curatate de coaja si seminte, ceapa si franzela.
Se adauga uleiul si zeama de lamaie si se amesteca pana ce se obtine o pasta spumoasa.
3. SALATA DE SCRUMBIE ALBASTRA SARATA
Ingrediente reteta culinara :
Salata de scrumbie albastra sarata
Scrumbie sarata 300 g, cartofi 1 kg, ceapa 200 g, fasole alba 300 g, castraveti murati 200 g, ulei 80 g, otet 40 ml, masline 150 g, piper, sare
Preparare reteta culinara :
Scrumbia albastra se taie felii cu latimea de 1 cm. Cartofii se fierb si se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori si se fierbe 10 min. in apa amestecata cu otet. Fasolea se fierbe separat, schimbandu-se 2 ape in timpul fierberii, apoi se scurge. Castravetii se taie cuburi. Se amesteca totul, se adauga uleiul, otetul si se potriveste gustul cu sare si piper. Se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu masline.
Pofta buna !