Ingrediente 4 portii – Plachie de peste
3 buc trunchi de peste macrou, 5 cepe, 50 ml ulei , 1/2 ardei gogosar rosu, 1/2 ardei gogosar verde, 5 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 3 linguri de bulion, 10 rosii proaspete mici sau cherry, patrunjel proaspat , sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
Pestele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite .
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei cca 5 minute, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute.
Intr-un vas termorezistent se pune compozitia de mai sus, foile de dafin, bucatile de peste , rosiile intregi , sare si piper dupa gust.
Bulionul se amesteca cu 50 ml apa si se adauga peste peste.
Se introduce la cuptor pentru 20 -25 minute . Cand este gata se adauga usturoiul taiat marunt si patrunjelul verde.
Se serveste cu mamaliguta.
Pofta Buna!