Saramura de peste – reteta simpla si autentica ca in Delta Dunarii

Saramura de peste, o reteta autentica dezvaluita de un om ce a petrecut aproape o viata pe vapor. O mancare simpla din peste asa cum se prepara in bucataria unui mic vapor din Delta Dunarii

Ingrediente reteta culinara Saramura de peste

Peste (stiuca, biban, platica), 1 capatana de usturoi, 2 ardei iuti, patrunjel verdeata, sare, ulei, boia.

Mod de preparare reteta culinara Saramura de peste

Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. Se pune la incins o tabla sau un gratar, pe care se presara sare pana la acoperirea suprafetei. Se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de 2-3 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui, si se pune pe tabla bine incinsa.

Se coace bine pe ambele parti, pana se patrunde la interior. Saramura se pregateste cu apa fierbinte, putin ulei, boia, ardei iute taiat marunt. Se lasa sa fiarba, se adauga usturoiul tocat felii subtiri si apoi se adauga peste pestele fript, continuand firberea inca 5 minute. La final se adauga patrunjelul verdeata tocat marunt.

Scroll to Top