Cum mănânci peștele cu oase mici

Pentru cei care nu vor să mănânce numai pește fără oase ulte sau file de pește și doresc să se bucure de gustul unei roșioare, plătici sau caras, secretul este foarte simplu. Ca să mănânci fără probleme pește cu oase mici, se recomandă crestarea peștelui pe ambele părți, adând, până la șira spinării.

Crestăturile trebuie să fie foarte appropriate, astfel încât să nu scape oase neatinse. Se recomandă o distanță de cel mult 0,5 cm între crestături.

După acest procedeu, peștele se prăjește la foc iute, în ulei încins la minimum 140 de grade Celsius. Se prăjește pe ambele părți apoi se scoate și se zvântă de uleiul încins pe un șervet de hârtie.

Poate fi prăjit simplu, condimentat sau dat prin făină și mălai, dar și prin aluat de pane. Folosind tehnica de mai sus, oasele mici practice se topesc de la căldură, și veți putea savura gustul fără să vă mai faceți griji că vă veți îneca cu oasele mici ale peștelui dumneavoastră preferat.

Scroll to Top