Ton marinat la tigaie

Ton marinat la tigaie din: ton, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, ghimbir, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, piper.

Ingrediente: 

  • 2 fileuri de ton
  • 6 lingurite suc de lamaie
  • 6 lingurite sos de soia
  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 1/4 linguriță ghimbir
  • 1/4 linguriță oregano
  • 1/4 lingurita patrunjel
  • 1/4 linguriță usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper

Mod de preparare:

Într-un castron, combinați sucul de lămâie, sosul de soia, uleiul de măsline, ghimbirul, oregano, pătrunjelul și usturoiul. Amestecati bine.

Adaugati tonul într-o pungă de plastic care se inchide ermetic. Adăugați marinada, închideți strâns și agitati.
Se dă la frigider timp de 1 1/2 ore, rotindu-se periodic.
Scoateți din frigider și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Înveliți părțile laterale ale fripturilor cu piper negru.

Încălziți uleiul într-o tigaie. Rumeniti pestele timp de 2 minute pe fiecare parte.

Pofta buna!

Scroll to Top