Ingrediente reteta culinara Salau cu legume
1 salau, 1 ardei gras, 4 catei de usturoi, varza de bruxelles sau o jumatate de gulie, 50 gr unt, 100 gr faina alba, ulei, mix de piper (roz, negru, alb, verde) sau doar piper alb macinat, sare. daca nu va place piperul atunci folositi ardei iute in loc de ardeiul gras.
Mod de preparare reteta culinara Salau cu legume
Se jupoaie salaul de piele (se taie de-a lungul sirei spinarii, pe ambele parti apoi cu cutitul de filetat se jupoaie usor pielea plecand de la spate inspre burta) apoi se taie in rondele de 2 cm grosime.
Usturoiul se taie felii subtiri, ardeiul gras fasii subtiri, varza de bruxelles sau gulia felii.
Intr-o tigaie wok sau o tigaie inalta se pun 300-400 ml ulei si se incinge la foc mare, la 180 grade (daca nu aveti termometru puneti un cubulet de cartof si cand acesta devine auriu inseamna ca uleiul este gata).
Rondelele de salau se dau cu sare si piper si prin faina alba in care am pus de asemenea piper si sare (nu va fie teama, rezultatul final nu este iute), apoi se pun in uleiul incins.
Dupa 5-7 minute se adauga ardeiul gras, se lasa 30 secunde, se adauga feliile de usturoi si dupa alte 30 de secunde se scoate totul pe un servet de hartie ca sa se scurga uleiul.
Pentru varianta cu varza de bruxelles: Intr-o craticioara se pune untul si un pic de apa si cand s-a topit untul se adauga feliile de varza de bruxelles, se presara sare si piper apoi se lasa la innabusit timp de maxim 10 minute (nu lasati sa se inmoaie varza de tot).
Pentru varianta cu gulie: Feliile de gulie se dau cu sare si piper apoi prin faina alba (cea in care am dat si rondelele de salau), apoi se prajesc timp de 1 minut in baia de ulei in care am prajit pestele si legumele.
Eu dupa ce am pus pestele si legumele in farfurie am stropit totul cu un pic de ulei de masline aromatizat cu usturoi.