Midii picante cu amestec picant

Midii picante cu orez amestec mexican (picant) este o reteta pentru iubitorii de midii.

Pentru 3-4 persoane sunt de ajuns 500-600 gr de midii congelate “decorticate”. Nu pleci din magazin fara 2 pungi de amestec mexican picant.

Bagi vitezuca acasa si le pui la dezghetat. Intr-un ceaun sau cratita pui midiile cu putina sare, boia iute si vin alb. „NU FII ZGARCIT” cu vinul, toarna 100ml. Le lasi la fiert cu capacul pus. Alaturi, intr-un wok (sau tigaie mai inalta) pui orezul si il calesti cu putina supa (100-150ml este suficient pentru ca amestecul mai are si apa congelata si dupa aia stai prea mult sa se duca zeama).

Daca nu ai daca supa o faci tu repede intr-un ibric cu o lingurita de ceva, orice vegeta, delicat, cubulete, orice. Pui supa peste orezul cu legume si lasi cu capac sa fiarba 10 minute fara a amesteca intens ci cu o spatula lata intorci usor pana trage zeama.

Atunci cand fierbe amestecul poti adauga si ceva piper proaspat macinat (dar foarte putin) si asta numai daca vrei iute. Cand sunt gata midiile dupa 10 minute de fiert le scoti cu o spatula si le pui peste orez amestecand usor. Vezi sa nu aiba amestecul zeama. Ornezi farfuria cu patrunjel proaspat.

Daca vrei, poti sa ii mai faci un artificiu sa arate mai bine si sa fie extra gustos: cumperi 200gr de creveti decorticati, ii scufunzi 3-5 minute in apa clocotita dupa care scosi si trasi la tigaie cu foarte putin ulei de masline si condimente (eu fac condimentele in casa cu piper 4 culori, putin zahar, dafin, cimbru, rozmarin, coriandru, ienibahar, nucsoara, ardei iute uscat si alte secrete le rajnesc pe toate si le tin in borcan de sticla).

Ii tragi la tigaie (cat sa faca o usoara crusta, este vorba de 2-3 minute la foc mare sa sfaraie am spus FOC DE VOIE! si ii pui la final cu midiile in amestec.

Sa ai pofta!!!!

Scroll to Top