Ton cu sos de unt


Ton cu sos de unt
 din: file de ton, unt, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, piper, sare.

Ingrediente: 

  • 3 fileuri de ton
  • 3 linguri de unt moale
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 1 1/2 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurite de piper negru
  • sare

Mod de preparare:

Într-un castron mic, combinați untul, sucul de lămâie și pătrunjelul. Formati o bilă de unt.
Spălați pestele și uscați cu șervețele de hârtie. Se condimentează cu sare pe toate părțile. Puneți piper negru pe o farfurie mică. Îmbrăcați laturile de ton cu piper negru, apăsând ușor.

Încălziți uleiul într-o tigaie. Rumeniti pestele pe ambele parti timp de 2 minute pe fiecare parte, opriți focul și adăugați amestecul de unt.Se servește imediat cu legume, dupa preferinta.

Pofta buna!

Scroll to Top