Peste cu ciuperci la cuptor

Preparatele la cuptor sunt usor de pregatit, iar rezultatul este de fiecare data absolut delicios. O combinatie inedita, peste cu ciuperci la cuptor, se prapara rapid si iti lasa libertatea de a folosi orice tip de peste iti place. Acest preparat este usor, ideal pentru o cina in familie, insa contine nutrientii de care ai nevoie pentru o sanatate buna.

Pentru pestele cu ciuperci la cuptor poti folosi si orice tip de condiment crezi ca se potrivesc, fiind un preparat usor de adaptat, potrivit si pentru copii. Se serveste simplu sau cu mamaliguta si mujdei. Acest preparat se poate consuma si alaturi de o salata verde simpla, cu lamaie.

Ingrediente

800 gr peste (3 buc macrou), 400 gr ciuperci proaspete, 4 rosii intregi din conserva (fara seminte si pielita), 1 ceapa mare, 6 catei usturoi (curatati) , sare si piper dupa gust , 4 linguri ulei, 1/2 legatura marar proaspat.

Mod de preparare

Pestele se curata ( intestine, capatana) , se spala si se portioneaza.Se presara cu sare si pune la rece.Spalam ciupercile , le taiem pe jumatate, apoi felii potrivite.

Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Rosiile din conserva se pun intr-o tava, cu ceapa, ciupercile , uleiul si cateii de usturoi.Presaram sare si piper dupa gust.

Le amestecam usor si adaugam bucatile de peste (unse cu ulei).Punem la cuptor pentru 35-40 minute, la 160C. La final, adaugam mararul taiat marunt.

Pofta Buna!

Scroll to Top