CÂND PESCUIEȘTI DIN CAIAC EȘTI LIBER SĂ TE MIȘTI.
Primul lucru care îmi trece prin minte atunci când mă gândesc la avantajele folosirii caiacului îl reprezintă libertatea de mișcare pe care acesta ți-o oferă. Fie că vorbim de explorarea canalelor înguste și pline de stuf din Delta Dunării, de lacurile și barajele de munte, de Dunăre și anafoarele sale, sau de orice alt mic pârâu, râu, apă curgătoare sau stătătoare, caiacul te poartă fără griji prin toate aceste zone, care altfel nu ar fi putut fi atinse cu o barcă normală.
Cu siguranță și tu știi un astfel de loc, de care nu te-ai putea bucura altfel!
PESCUITUL DIN CAIAC ÎNSEAMNĂ SIGURANȚĂ ȘI SIMPLITATE!
Practic, ai siguranța că acesta nu se scufundă, nu se sparge în structuri, nu se înțeapă în crengi sau alte lucruri care ar putea penetra ușor un material gonflabil.
Fiind contruite din polietilena sau alte materiale plastice, greutatea este una redusă, neavând nevoie de ajutor pentru a lansa caiacul la apă ori pentru a-l scoate din apă și a-l așeza pe plafonul mașinii. Poți pleca singur la pescuit, deschizând calea către noi aventuri!
CAIACELE DE PESCUIT SUNT SILENȚIOASE.
Fie că practici spinning, casting, flyfishing sau chiar staționar, caiacul se pretează pentru toate stilurile de pescuit, cu marele avantaj că te poți apropia de zonele care-ți par promițoare, fără a atrage atenția peștilor, în cel mai silențios mod cu putință. Iar noi știm cu toții cât este de important să fim aproape de țintă, fără a trezi suspiciuni!
ÎN CAIAC EȘTI MAI RAPID.
Te deplasezi rapid, pe distanțe lungi, fără a depune un efort considerabil și nu îți consumi energia umflând sau desumfllând bărci, nu pierzi timp prețios așteptând să se usuce. L-ai băgat la apă, te îndrepți către locul de pescuit, te bucuri de peisaj, faci mișcare, prinzi pește, scoți caiacul și pleci fericit acasă. E simplu!