Balti din Bihor
Pescuitul in judetul Bihor:
Pentru cateva din locatiile de pescuit ale judetului Bihor intrati pe pescuitmania sau topbalti care va ofera date foarte importante legate de tarife, cazare si moduri de pescuit pe lacurile din judetul Bihor.
1. Balta Alceu Livada
La 12.17 Km de Oradea: Pentru a ajunge la Balta Alceu, Livada, porniti din Oradea pe Dn 79 si dupa aeroport luati prima la dreapta catre localitatea Livada de Bihor.
Din localitate se merge tot inainte la sensul giratoriu direct pana la balta.
Balta se afla la aproximativ 12 km de Oradea.
Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, WC, Posibilitate campare
Regulament Balta Alceu Livada:
Puteti alege sa pescuiti in diferite feluri, optand pt una din variantele oferite de Balta Alceu:
Sistem C&R
Pachet o zi (24H): 50 Ron/pers
Pachet 3 zile (72H): 100 Ron/pers
Pachet 5 zile (120H): 150 Ron/pers
Puteti folosi doua bete/persoana cu cate un carlig fiecare. Se respecta echipamentul si regulile din campionatul national: plumb pierdut, minciog ecologic, saltea, spray. De asemenea este obligatoriu sa aveti cantar cu scala mai mare de 22 kg. La inceperea partidei se poate opta pentru bat in plus,tarif 10ron/bat/zi dar nu mai mult de 4 bete/pers. Navomodelele sunt interzise.
Aveti posibilitatea camparii pe Balta Alceu, unde gasiti 4 casute lemn contra taxei de 40 ron/zi/1-2 persoane si 80 ron/zi/3-4 persoane.
Pescuitul sportiv cu retinerea pestelui
Taxa pe zi – 12h: 25 ron,pentru membrii AVPS Livada, 50 ron,pentru altii decat membrii AVPS Livada
Taxa pe o zi – 24h: 100 ron/pers (retinere 5kg peste)
Pachet 3 zile – 72h: 250 ron/pers (retinere 15kg peste)
Cantitatea totala de peste care se poate retine pe lumina este de 5kg/zi/pers,dimensiunile minime fiind de 1kg iar maxime 3kg la toate speciile de peste(crap,stiuca,somn). Salaul si bibanul nu se pot retine.La caras nu sunt restrictii de dimensiune dar se calculeaza la cantitatea totala retinuta. Se pescuieste cu doua bete, cu maxim doua carlige fiecare, se poate opta pentru bat in plus la tariful de 10ron/zi/persoana dar nu mai mult de 3 bete/pers.
3. Pescuitul la rapitor din barca
Tarif 50ron/zi/pers
Dimensiunea maxima pt retinut peste este de 3kg (minim 1 kg)
Este permis pescuitul la rapitor din barca in perioda 1 martie-28 martie 2011 si 15 oct-20 noiembrie 2011.
Pescuitul sportiv pe acumularea Livada este permis doar cu respectarea prezentului regulament precum si a tarifelor si conditiilor precizate, iar toti pescarii vor semna personal de luare la cunostinta si acceptare a termenilor si conditiilor (doar cei care sunt de acord). Orice captura mai mare de 25 kg la crap si cteno, 65 kg somn, 12 kg stiuca, 5 kg salau se premiaza cu 1000 ron/crap, cteno, somn si 500 ron/salau, stiuca.
Specii de pesti Balta Alceu Livada:
Fitofag, Stiuca, Somn, Caras, Crap.
Momeala Balta Alceu Livada:
- Pufulete
- Tipar
- Boabe de porumb conserva
- Boabe de porumb verde
- Boabe de porumb uscate
- Rame
- Viermusi
- Mamaliga (patratica)
Taxa Balta Alceu Livada:
50 RON – 12 ore
Date GPS: Latitudine: 47.007591, Longitudine: 21.781168
2. Camelot – Husasau de Cris
Este dupa parerea mea pe primul loc in preferinte si il recomand. Lacul de pescuit se afla in judetul Bihor, localitatea Husasau de Cris, la doar 10 km de municipiul Oradea, la iesirea din Osorhei spre Fughiu, pe E60 Oradea – Cluj. Puteti beneficia de o pensiune cu un restaurant foarte elegant si un personal foarte amabil. Suprafata totala a lacului este de cca 2 hectare si abunda in diferite
Specii de pesti Balta Camelot – Husasau de Cris:
Crap, Caras, Salau, Somn, Stiuca, Clean.
Pentru pescarii care doresc sa petreaca mai multe zile pe malul lacului alaturi de familie si prieteni, suntamenajate diferite feluri de cazare: casute din lemn, o casuta cu terasa cu o capacitate de 30 de locuri precum si posibilitatea de cazare in pensiune, aceasta avand micul dejun inclus si intrarea la piscina.
Pe malul lacului, sunt amenajate locuri de prajit cu grill si filigorie pentru 8-10 persoane unde va puteti relaxa total alaturi de familie si prieteni.
3. Bazinul Crişului Negru
Bazinul Crişului Negru, cu numeroşii săi afluenţi, oferea un cadru generos pentru practicarea pescuitului.
Speciile de peşti ce populeaza ecosistemele acvatice specifice locului sunt:
Clean, Scobar, Mreană, Crap, Știucă, Somn, Păstrăv, Zvârlugă, Albioară etc.
4. Balta „La Nitzu”
Unde pescuim in Tara Beiusului:
Balta „La Nitzu”, este situata intre satele Pocioveliste si Burda, la doar 10 km de Beius.
Specii disponibile:
Crap, Stiuca, Somn, Amur, Clean, Scobar si Mereana.
5. Balta „Crăiasa”
Balta „Crăiasa”, este situata între satele: Sudrigiu, Bunteşti şi Dumbrăvani, la doar 12 km de Beius.
Specii disponibile:
Crap, Caras, Somn African şi Ştiucă.
6. Balta Horvi – Marghita
O oaza de liniste si relaxare pentru amatorii de pescuit. Cea mai buna alegere pentru pescari pentru simplu fapt ca pot petrece un weekend de vis impreuna cu familia.Lacurile au o suprafata de aproximativ 1,10 ha, respectiv 0,60 ha dotat cu casute fara cazare. Adancime medie de 2 m (apa fiind mai adanca de 3 – 4 m la dig). Lacul este populat cu o mare varietate de pesti: crap, caras, amur, platica, somn cenusiu, salau, rosioara, lin; carnea de peste fiind un aliment foarte valoros usor de tolerat si digerat desi are un continut bogat in substante minerale si proteine. Va multumim ca v-ati rezervat timp sa vizitati pagina noastra web. Exista mai multe posibilitati de a ne contacta pentru informatii:
Lacul se afla la iesirea din Marghita spre Chet Str. T Vladimirescu nr. 256, loc Marghita jud. Bihor
7. Kings Land – Ineu de Cris
Pe soseaua DN1 Oradea – Cluj la 15 km din Oradea, dupa Fabrica Coca-Cola se face un drum spre stinga, Ineu de Cris, la intrare in sat primul drum spre stanga, 800 metri si gasiti cele 2 lacuri.
Desira – Salonta
La iesire din Salonta spre Arad treci de o mica zona inpadurita si dupa vreo 250 de metri faceti la drepta si nu puteti sa o ratati.
Lac-artificial bine ingrijit dotat cu bancute si pavilioane, loc perfect de recreere cu familia dar si pentru pescuit de relacsare. Pesti de dimensiuni apreciabile crap si cteno si populari suplimentare cu somn african, sunt si cateva stiuci, salai si bibani iar caras suficient.
Balta Sititelec – Sititelec
Drumul national Oradea-Arad, in localitatea Les se face stanga spre localitatea Tinca. Dupa localitatea Miersig, la vreo 2km se face iar stanga, spre localitatea Sititelec. Nu se poate rata deoarece este indicator spre lac, drumul fiind asfaltat. Balta este bine intretinuta si curata. Are si un barulet, loc de campare, toaleta ecologica, si este liniste nefiind voie sa se asculte muzica sau sa se faca galagie. Balta mai este si ingradit. Sunt si bancute cu mese si acoperis, din pacate nu sunt prea multe deoarece, balta este an continua amenajare. In scurt timp se va putea inchiria si camere, dupa terminarea motelului.
8. Balta Chet
La balta puteti ajunge mergand pe drumul care duce spre localitatea Chet inainte cu vre-o 300-400 m de ferma care se vede pe partea stanga se face un drum spre dreapta, care duce exact la balta (50-100m) !!!
Balta nu este foarte mare, dar e foarte bine populata cu crap, amur, platica, caras.
Balata este populata cu peste in jur de de 4 tone!!!, platica 1,5 tone (150 gr – 1,5 kg) si restul caras si crap (200 gr – 5 kg) iar taxa este de 10 ron c&r sau 40 ron cu 3 kg crap.
9. Balta Cetariu
Din Oradea se urmareste drumul spre satu mare astfel: Iesirea din Oradea spre Satu Mare dupa podul CFR se face prima la dreapta iar in comuna Oncea se urmeaza indicatoarele spre Paleu. Se ajunge in comuna Cetariu, la iesirea din CETARIU la circa 1,5 km este o curba usuara la dreapta, indicatorul este pe un pom deci atentie, se face un drum la stinga care duce pana la intrarea pe balta. Exista mai multe intrari insa de aici drumul este de pamant. Atentie pe timp de ploaie drumul de pamant este foarte rau.
Este o balta medie cam 300 m latime, foarte frumos amenajata, cu iarba si cosuri de gunoi, cu WC, malul este foarte bun. Exista si un dig de unde se poate pescui. Se pescuieste pe ambele maluri si doar in partea opusa digului este interzis, este o zona cu stuf si este peste mic acolo. Malul opus este chiar la liziera padurii, unde sunt locuri foarte frumoase de campare. Singura problema este ca drumul care inconjoara balta este de pamant si daca ploua iesiti foarte greu.
Se tin ocazional si concursuri, deci aviz amatorilor.
10. Balta Saldabagiu de Munte
La iesire din Oradea pe la spitulul judetean la 3 km, este o balta relativ buna.
Hanul Pescarilor dispune de un lac de 8 hectare intindere, dispus cu 42 de pontoane amenajate si acoperite cu stuf, pentru a oferi cat mai mult spatiu celor ce practica acest sport.
Pontoanele de la Hanul Pescarilor pot fi inchiriate in cursul saptamanii cu 25 Lei pt 3 bete fara peste sau in week-end cu 50 Lei, putand fi inchiriate de doua persoane odata, in intervalul orar 06:00 – 20:00.
Lacul are diferite specii de peste, pentru a satisface exigentele fiecarui pescar, si anume crap, caras, stiuca, somn, salau, fitofag, babusca.
Cei ce inchiriaza un ponton de unul singurcu in weekend 3 bete, pot duce acasa pana la 3 Kg. de crap sau 5 Kg. de caras.
11. Baltile Alesd
Este situata la iesirea din Alesd mai exact inainte de intrarea in Alesd trebuie sa treci un pod peste Crisul repede. Nu treci podul ce o iei la dreapta spre groapa de gunoi (nu va speriati) acolo este un drum tot spre dreapta pe care daca va uitati se vad puietii de pomi plantati linga balta. Este un complex din cinci balti, una mare de aproximativ 6 Ha, patru de aproximativ 3,5 Ha fiecare.