loader image

Principalele caracteristici ale mulinetei

Curiozităţi pescăreşti

Talpa mulinetei trebuie să se fixeaze corespunzător în interiorul mandrinei cu care este prevăzută lanseta. Dacă mulineta nu este bine fixată în mandrină, atât în timpul drillului, dar mai ales în aruncări, ea va “juca” în continuu, ceea ce va duce la deteriorarea mandrinei.

Tamburul este alcătuit din partea superioară, denumită buză, cea inferioară, denumită foarte inspirat fustă, corpul cilindric și clipsul. Buza și fusta nu permit firului să părăsească tamburul, iar clipsul amplasat pe fustă are două roluri: securizarea firului la transport și stoparea acestuia în aruncare la un număr de spire dat, aspect ce ne vine în ajutor în pescuitul la punct fix.

Scopul tamburului este să stocheze firul și să fie blocat prin frânare de către șaibele aflate deasupra buzei. În pescuitul lansat și, mai ales, când vizăm distanțe mari, tamburul este de preferat să fie de mari dimensiuni, iar corpul său să fie conic. Cu cât adâncimea sa este mai mare, cu atât tamburul se golește mai greu în aruncare și, astfel, se reduce frecarea firului cu buza.

Scroll to Top