ALEGE CU GRIJĂ ORELE DE PESCUIT

Un alt mod practic și eficient de a evita arsurile solare este să-ți regândești orele de pescuit. Timpul poate trece rapid în timp ce ești în căutarea unei capturi. Probabil că nu vei vedea că umbra ta se scurtează în timp ce soarele arde deasupra capului și îți prăjește încet pielea Și totuși acesta este un risc care nu merită asumat.

Ești mai în siguranță în afara intervalelor între 10:00 și 14:00. Se recomandă pescuitul la prima oră a dimineții sau în jurul orei cinei. Razele UV trebuie să treacă printr-o cantitate mai mare din atmosfera terestră pentru a ajunge la tine, blocând o parte din pericol. În plus, noi știm că majoritatea speciilor de pești răpitori vor fi mai activi în acele momente, nu în toiul zilei.

Nimic nu se compară cu pescuitul pe timpul verii dacă ești complet protejat. Am văzut ăc modalitățile de a evita arsurile solare extreme sau problemele pe termen lung, cum ar fi cancerul de piele, sunt simple.

Totul se rezumă la simplificarea rutinei în aer liber, folosirea câtorva obiecte vestimentare speciale și protejarea de razele soarelui. Toate acestea, dublate de o atitudine preventivă și echilibrată îți vor garanta bucuria de a pescui veri multe de acum înainte.

Scroll to Top