Pescuitul plăticii la bologneza

Pescuitul la plătică cu bologneza este un stil hibrid, gândit pentru ape curgătoare. Bologneaza este o undiță dotată cu mandrină și inele la bază. Acțiunea și comportamentul în drill pe care undița le deține (tehnic discutând), nu au grad de comparație.

Acest stil de pescuit permite pescarului să se adreseze pe apele curgătoare unor porțiuni de apă mai mari. În acest mod, șansele de localizare a bancului de plătică cresc. Atât pe râu cât și pe lac, plătica va migra în bancuri. Linia principală este similară cu cea din pescuitul la undiță.

Nu se apelează la diametre mari. Dacă talia peștilor impune, atunci firul principal va fi și de 0.18 milimetri. Caracteristica principală este că aceste fire sunt flotante. Nu sunt scufundătoare.

Cauza principală o reprezintă curenții apei. În tehnica de pescuit la bologneză, se recomandă un contact direct între plută și vârful lansetei. Cu cât mai puțin fir ajunge pe filmul apei, cu atât mai bine.

Controlul este unul mai bun. Plutele sunt din clasa celor pentru ape curgătoare. Plutele pentru bolognează sunt gândite pe un corp rotund (profil de cireașă). Plumbajele sunt cele pentru apă curgatoare.

Conceptul are la bază dispersia plumbilor pe o suprafață mai mare pentru a stabiliza și compensa viteaza de deplasare a monturii în raport cu viteza apei. În general se folosesc alice(profil rotund). Cârligele nu sufera modificări. Se păstrează indiferent de disciplină.

Firul pentru forfac este similar cu cel din linia pentru undiță ca diametru. Bologneza atenuează foarte bine șocurile venite în drill. În urma înțepării, exceptând mulineta, drill-ul este similar cu cel din pescuitul la platică la undiță.

Scroll to Top