Rezervatiile naturale din Dobrogea de Nord / Partea 3

27. Rezervatia naturala Dealul Calugaru – Iancina – rezervatia are o suprafata de 130 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Jurilovca, la sud de Lacul Razim.
28. Rezervatia naturala Dealul Bujorului – rezervatia are o suprafata de 50,8 ha, fiind amplasata in zona central-nordica a Podisului Babadag, la aproximativ 4 km N-E de satul Atmagea (com Ciucurova).

29. Locul fosilifer Dealul Bujoarele – rezervatia are o suprafata de 8 ha, este alcatuita dintr-un complex de dealuri cu altitudini mici, amplasate in partea de SV a Muntilor Macin, la 5 km de localitatea Turcoaia, intre Granitul de Iacobdeal la vest si Culmea Priopcea la est.
30. Rezervatia naturala Coltanii Mari – rezervatia are o suprafata de 53 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea.

31. Rezervatia naturala Chervant – Priopcea – rezervatia are o suprafata de 568 ha, si este amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Cerna, drumul national Macin-Constanta, la nord de comuna Cerna, traverseaza rezervatia.
32. Rezervatia naturala Casimcea – rezervatia are o suprafata de 137 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea.

33. Rezervatia naturala Carasan -Teke– rezervatia are o suprafata de 4,6 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Izvoarele.
34. Rezervatia naturala Beidaud – rezervatia are o suprafata de 1121 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Beidaud.
35. Rezervatia geologica Agighiol – rezervatia are o suprafata de 9,7 ha, fiind amplasata in partea nordica a Lacului Razelm, la NV de localitatea Agighiol, intre Dealul Redi si Agighiol.

Scroll to Top