Pescuit în apă deschisă primăvara – când începe sezonul

Când vine primăvara, peștii devin mai activi. Împreună cu topirea gheții, pescarii au șanse crescute de a obține o captură bună. În acest moment, nu numai numărul speciilor de pești pașnici mușcați activ crește, ci și numărul prădătorilor.

O creștere a zilei, încălzirea crește activitatea peștilor și vă permite să obțineți o captură bună. Pentru a profita de acest lucru, trebuie să vă familiarizați cu specificul pescuitului de primăvară.

Primăvara este momentul pentru pescuitul activ pentru multe tipuri de pești.

Când începe sezonul de pescuit de primăvară

Pescuitul de primăvară începe când gheața se topește pe rezervoare, iar apa se încălzește până la 10 grade. Este imposibil să spunem exact când se va întâmpla acest lucru, deoarece de obicei vremea de primăvară este instabilă și în ea zilele calde pot fi înlocuite cu zile reci și invers.

De asemenea, depinde puternic de regiune. În acea perioadă de primăvară, în martie, când gheața este încă pe corpurile de apă, pescuitul poate avea loc de pe gheață până când începe să se topească activ. În polinei și în zonele complet dezghețate, va exista o acumulare mai mare de pești datorită faptului că apa de aici este mai caldă decât cea din timpul iernii și mai bogată în oxigen.

Scroll to Top