Păstrăv proaspăt cu sos de lămâie și usturoi

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4 păstrăvi întregi;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 1 lingură de mix italian de condimente;
  • ¼ linguriță de sare;
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți;
  • 3 linguri de zeamă de lămâie;
  • 2 linguri de vin alb;
  • 2 linguri de unt la temperatura camerei;
  • 2 linguri de pătrunjel tocat fin.

Mod de preparare:

  1. Asezonează peștele spălat și uscat cu ierburile italiene, dar și cu sare, mai ales în interiorul acestora.
  2. Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și așază unul lângă celălalt păstrăvii – dacă aceștia nu încap, îi vei pune în tigaie 2 câte 2. Gătește timp de 3-5 minute peștii pe o parte, apoi întoarce-i pe cealaltă și mai lasă-i 2-4 minute. Ia apoi tigaia de pe foc și lasă peștii acoperiți cu un capac timp de 10 minute.
  3. După ce peștii se răcesc puțin, poți folosi o furculiță și degetele pentru a îndepărta pielea acestora. Transferă peștii curățați de piele într-o tavă, împreună cu uleiul în care i-ai gătit. Adaugă usturoiul mărunțit, dar și zeama de lămâie, precum și vinul alb în tavă. Completează cu 1 lingură de pătrunjel tocat, 2 linguri de unt și introdu în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius. Lasă timp de 5-10 minute la cuptor, apoi scoate-l și ornează-l cu pătrunjelul rămas. Servește imediat.
Scroll to Top