Pescar care pescuieste pe mare

RETETE RECHIN

1. COTLET DE RECHIN CU CARTOFI LA CUPTOR

Ingrediente reteta culinara :
Cotlet de rechin cu cartofi la cuptor

– cotlete de rechin
– 2 lamai
– ulei de masline
– 1 legatura de ceapa verde
– o ceapa rosie
– cartofi
– rosii
– sare, piper
– ardei iute
– marar
– rozmarin uscat

Preparare reteta culinara : 

Se ia o tava de cuptor, se aseaza cotletele de rechin in tava si se stropesc cu zeama de lamaie. Ceapa verde se spala si se toaca impreuna cu mararul, dupa care se vor pune peste cotletele de rechin din tava. Se ia o alta tava in care se pun cartofi spalati si taiati bucati mai mari si ceapa taiate feliute, se condimenteaza si se stropesc cu putin ulei de masline, se amesteca bine astfel incat cartofii sa fie bine unsi pe toate partile cu compozitia din tava. Se taie rosiile feliute si se aseaza deasupra cartofilor, dupa care vom baga cele doua tavi in cuptor. Se lasa aproximativ 25 – 30 de minute la 170 de grade celsius. Cotletele de rechin cu cartofi la cuptor se servesc calde.

2. PESTE PRAJIT RECHIN

Ingrediente reteta culinara :
Peste prajit rechin

– 1 kg peste rechin
– 150 g faina de grau
– 150 g malai
– sare
– usturoi
– lamaie
– ulei

Preparare reteta culinara : 

Se curata si se spala rechinul, dupa care se taie in bucati potrivite, in cazul in care pestele mai mare. Pestele se pune la zvantat, pe servetele de hartie sau pe un prosop de bucatarie. Intr-o farfurie intinsa se pune faina de grau, malaiul si putina sare, amestecandu-se pana la omogenizare. Dupa ce a stat putin sa se scurga de apa, se ia pestele si se da pe toate partile, prin amestecul de faina de grau, malai si sare. In acelasi timp se ia o tigaie mai inalta si se toarna putin ulei. Dupa ce s-a incins uleiul se pun bucatile de peste care au fost date prin faina de grau, malai si sare. Se prajesc bucatile de rechin pe toate partile apoi se scot pe servetele de bucatarie, ca sa se scurga uleiul de la prajit. Pestele prajit se aseaza pe o farfurie si se asezoneaza cu felii de lamie. Se serveste cald cu mamaliga si mujdei de usturoi.

3. RECHIN LA CUPTOR

Ingrediente reteta culinara :
Rechin la cuptor

– cotlete de rechin 
– piper 
– sare 
– lamaie 
– bulion sau sos de rosii 
– rosii proaspete 
– frunze de dafin 
– condimente peste 
– patrunjel verde 

Preparare reteta culinara : 

Cotletele de rechin se spala si se lasa la scurs. Se unge o tava cu ulei si se asaza cotletele, dupa care se condimenteaza. In paralel se pregateste un sos intr-o cratita, din bulion sau suc de rosii, piper, sare, foi de dafin, patrunjel verde tocat. Tigaia o vom pune la foc mic ca sa se inglobeze bine totul. Dupa ce am terminat sosul, il punem in tava peste cotletele de rechin, apoi vom taia rosiile feliute si le vom aseza peste fiecare bucata de peste, apoi stropim cu putina zeama de lamaie. Se baga tava in cuptor si se lasa cam 25 – 30 de minute. Cotletele de rechin cu sos la cuptor se servesc calde.

4. SALATA DE RECHIN CU CEAPA

Ingrediente reteta culinara :
Salata de rechin cu ceapa

– 1 kg rechin – 600 g ceapa – 200 g morcovi – 200 g masline – 50 ml ulei

Preparare reteta culinara : 

Dupa ce s-a curatat si spalat ceapa se amesteca cu sare, ulei, otet, masline si morcovi dati prin razatoarea mica. Se aseaza pe farfurie iar deasupra se aseaza bucati de peste dezosat. Se serveste ca aperitiv rece.

Pofta buna !

Scroll to Top