Biban de mare la cuptor, cu ierburi aromatice

Ingrediente pentru 1 porție:

  • 1 biban de mare întreg, curățat (sau orice alt pește proaspăt, după gust);
  • 1-2 linguri de ulei de măsline;
  • 1 cățel de usturoi mărunțit;
  • 1 lămâie, tăiată pe jumătate;
  • 1 mână de ierburi aromatice la alegere (rozmarin, cimbru, mărar);
  • sare de mare, piper și pudră de usturoi după gust.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Acoperă o tavă cu hârtie de copt.
  2. Spală bine peștele proaspăt deja curățat, apoi tamponează-l cu șervețele de hârtie, până când se usucă. Folosește un cuțit ascuțit pentru a cresta peștele din loc în loc, pe diagonală.
  3. Unge bibanul pe ambele părți cu ulei de măsline din belșug, apoi unge-l și în interior. Feliază jumătate din lămâie și așază feliile în interiorul peștelui, împreună cu toate ierburile aromatice, dar și cu usturoiul mărunțit. Asezonează și la exterior cu sare, piper și pudră de usturoi.
  4. Introdu peștele la cuptor și lasă-l să se gătească cel puțin 20 de minute – când este gata, îl vei putea pătrunde imediat cu furculița.
  5. Scoate bibanul pe o farfurie și servește-l după ce storci deasupra jumătatea de lămâie rămasă.
Scroll to Top