Somon la tigaie

Un preparat gustos, ideal pentru mese in familie. Sosul cu unt, lamaie si patrunjel confera preparatului o bunatate aparte.

Ingrediente – 2 portii.

1 file somon proaspat – 400 gr, 4 catei usturoi, 50 gr unt, 30 ml ulei, zeama de la 1/2 lamaie, sare, piper, 5 fire patrunjel

Mod de preparare

Somonul se portioneaza in doua bucati.

Se condimenteaza cu piper si sare.Se incinge uleiul si adaugam bucatile de somon, cu piele in jos.Se prajeste cca 4-5 minute, iar apoi intoarcem bucatile.

Pe a doua parte mai prajim maxim 4 minute. Scoatem bucatile de somon intr-o farfurie, iar in uleiul ramas adaugam untul taiat cubulete.

Lasam sa se topeasca la foc mic, adaugam zeama de lamaie, cateii de usturoi feliati si patrunjelul.

Adaugam sare, piper dupa gust si bucatile de peste. Stropim somonul cu sosul format pentru 1 minut, iar focul la minim. Transferam somonul pe un platou.Se serveste imediat, cu sos si suc de lamaie.

Pofta Buna!

Scroll to Top