Multe persoane atunci cand curata stiuca proaspata arunca ficatul nestiind ce delicatesa poate deveni acesta.
Pe langa faptul ca se poate servi prajit in unt, din ficatul de stiuca se poate face ceea ce se poate face din orice ficat de animal comestibil: pate.
Ingrediente reteta culinara Pate din ficat stiuca
- Ficatei de stiuca
- 1-2 foi dafin
- 50g unt
- 1 ceapa
- Ciuperci uscate
- Sare, piper, enibahar, boia de ardei
- Lamaie
Mod preparare reteta culinara Pate din ficat stiuca
Fierbi ficatul de stiuca cu un praf de sare si 1-2 foi de dafin. Apoi, racit se da prin masina de tocat prin sita cea mica mica pana devine marunt.
Se amesteca apoi cu 2-3 linguri de unt moale, putin piper macinat, praf de enibahar, boia iute, ceapa trasa la tigaie si data prin masina de tocat si cateva ciuperci uscate (functie de preferinta si de cantitatea de ficatel de stiuca disponibila) date prin rasnita (de cafea). Pasta obtinuta se tine la frigider cateva ore (5-6).
Se serveste pe paine prajita, cu lamaie.