Plachie de caras

Una din retetele preferate, datorita faptului ca pestele folosit (carasul) are carnea dulce.

De preferinta se folosesc carasi destul de maricei (peste 500g/bucata). Pentru o reteta in care se folosesc 4 bucati de peste mai sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • ½ kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • condimente: piper, dafin, sare, cimbru
  • patrunjel verde

Carasul crestat, spalat si uscat se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste apoi prin faina si se prajeste in uleiul incins la foc potrivit pana prinde o crusta subtire fara sa fie prajit complet.

Usturoiul si ceapa se taie solzisori si se caleste intr-o cratita pana se inmoaie putin. Se adauga apa pana acopera ceapa si se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute la foc mediu.

Urmeaza sa adaugam in cratita rosiile taiate marunt sau pasate (dupa gust si preferinte) si mai fierbem toata compozitia cam 10 minute. Condimentam cu piper, sare, 2 foi de dafin si putin cimbru maruntit. Vine randul pestelui prajit sa fie adaugat pana mai da totul intr-un clocot.

Apoi se intoarce pe partea cealalta si se presara patrunjel proapat si tocat pe deasupra. Daca cratita nu este incapatoare (sa incapa 4 bucati de caras) folosim o tava si o bagam la cuptor pana da in clocot odata.

Pofta buna!

Scroll to Top