Este fix un peste prajit in ulei. Asa ca luati-o mai mult ca o recomandare culinara decat ca o reteta.
Pretul per portie este destul de piperat, dar nu mananci in fiecare zi o astfel de carne asa ca daca ai ocazia sa prepari acasa sau sa comanzi undeva, nu ezita sa o faci pentru ca este o experienta culinara care dupa parerea mea nu trebuie ratata.
Recunosc, nu am gatit aceasta reteta dar am mancat-o la o cherhana de la malul marii. Am avut de ales intre calcan si pisica de mare. Si cum ideea de a manca pisica de mare m-a intrigrat destul de mult, eu cel care nu prea mananc peste, am comandat o portie. Am uitat sa va spun ca avem si noi in Marea Neagra pisicile noastre (Trygon pastinaca).
Surprinzator pentru mine, carnea acestui fel de peste este usoara, fara grasime si foarte gustoasa. Nu am avut senzatia ca mananc peste. Se mananca “aripile” adica inotatoarele mari. Nu are oase ci niste cartilagii care sunt asezate ca un evantai. Carnea se desprinde usor in fasii de pe cartilagii, insa eu le-am consumat si pe acestea.
Dupa ce am devorat portia, spre disperarea chelnerului am tinut motis sa-l intreb pe bucatar daca este ceva specific la prepararea carnii de Pisica de Mare. Nimic, doar carne din acest peste, data cu un praf de sare si trasa prin faina. Prajit in uleiul incins 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta.
Am avut la dispozitie si mujdei de usturoi, dar am preferat sa servesc numai cu zeama de lamaie pentru a nu pierde din savoarea preparatului. Alaturi de Pisica de Mare am avut garnitura de cartofi natur. Sa aveti pofta!