Orez cu spanac si peste afumat

O reteta foarte gustoasa este orezul cu spanac si peste afumat. Celor care le place pestele afumat il pot incorpora acum in orez cu spanac, obtinand astfel o masa complete, cu proteine, legume si carbohidrati. Pentru aceasta reteta, legumele se calesc in ulei sau unt incins, apoi orezul se lasa la fiert, impreuna cu legumele, cu apa sau supa de pui.
Pestele se adauga la final, dupa care orezul se ia de pe foc si se lasa acoperit cateva minute, pentru a prelua toate aromele din mancare. Orezul cu spanac si peste afumat poate fi consumat ca atare sau cu o salata verde.

Ingrediente Orez cu spanac si peste afumat

250 gr orez cu bob rotund, 600 ml apa fierbinte, 300 gr spanac proaspat, 1 morcov, 1 ceapa, 1 file macrou afumat , 2 linguri ulei, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare  Orez cu spanac si peste afumat

  1. Spanacul ( spalat )  se opareste, se clateste cu apa rece  si se taie marunt.
  2. Intr-o cratita se incinge uleiul ,  adaugam morcovul si ceapa taiate marunt.
  3. Se calesc cateva minute  si apoi adaugam spanacul  . Amestecam si lasam legumele la calit inca 4-5 minute, amestecand periodic.
  4. Adaugam orezul si  apa fierbinte .
  5. Se lasa sa fiarba la foc mic pentru  12 minute,  pana observam ca bobul incepe sa se umfle.
  6. Adaugam pestele  taiat cubulete, sare , piper si amestecam.
  7.  Inchidem focul , acoperim  cratita si lasam deoparte pentru  30-50 min, fara sa amestecam.

Se serveste cald alaturi de salata.

Pofta Buna!

Scroll to Top