Sarmale cu peste

Locuitorii din Delta s-au adaptat la ceea ce le-a oferit din belsug mediul si anume pestele. Am mancat la pensiunile din Delta atat sarmale cu peste in foi de varza cat si in foi de vita. Acuma, secretele bucatareselor stau in condimente, voi stiind mai bine decat mine ce si cum va place la gust.
O sa va prezentam o reteta de sarmale cu peste cat mai simpla, pe gustul tuturora.

Avem nevoie de carne de peste dezosata, trecuta prin masina de tocat de 2-3 ori sa evitam eventualele oase mari neindentificate. Apoi, foi de varza murata sau proaspata: daca varza este murata se lasa de cu seara la desarat in apa rece, iar daca este cruda, se opareste. La fel se procedeaza si in cazul frunzelor de vita de vie.

Ce ne mai trebuie: orez, piper, sare, foi de dafin, verdeata (marar, patrunjel), ceapa , suc de rosii, cimbru si sa nu uitam ulei. Ceapa tocata marunt si calita inainte in ulei se amesteca cu pestele tocat, un praf de piper macinat, un praf de sare dupa gust, verdeata tocata, cimbru si orez. Nu prea mult orez ca se umfla si nu mai gasiti carnea de peste in sarmale.

Cu aceasta compozitie se umplu foile de varza sau frunzele de vita de vie, se pun la fiert cu apa cat sa le cuprinda, adaugandu-se foi de dafin, piper boabe si ce arome mai doriti, alternand straturile de sarmale cu cele de varza tocata. Daca doriti, puteti adauga si ceva afumatura de porc. Sarmalele se fierb la foc mic, spre sfarsit adaugandu-se sucul de rosii, cam o canuta. Se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Scroll to Top